avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate flavy23

Activitate flavy23

Cei de la asigurari nu ma despagubesc pana nu primesc documentele de la politie/procuratura. Cum ei au refuzat trimiterea lor, rezulta ca nu ma despagubesc.
Sa inteleg ca singura metoda e sa ii dau in judecata? Daca da, pe cine?
Nu stiu procedurile/legile, tocmai d-aia intreb aici.
Multumesc
Si in ce conditii pot fi eu despagubit? Daca cei de la politie/procuratura nu vor sa elibereze documentele, asta inseamna ca eu raman nedespagubit? Ca asiguratorul probabil nu insista, fiind in avantajul lor sa nu am despagubeasca.
Buna ziua,

In noiembrie 2016 am fost implicat intr-un accident rutier (vinovatul nu avea permis si era beat)
Compania de asigurari a solicitat trimiterea documentelor necesare, in temeiul art. 69 din legea 136/1995.
Procuratura, pe motivul ca legea respectiva a fost abrogata si in temeiul art. 94 din codul de procedura penala, a respins cererea respectiva.

Ce ar trebui sa fac? Sau ce ar trebui sa faca societatea de asigurari?

Multumesc
Salut,

Am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celeilalte masini era baut si nu avea permis, accidentul a fost soldat cu victime (fara spitalizare). Soferul nu era proprietarul masinii.

Cei de la politie nu au vrut sa trimita catre societatea de asigurari documentele necesare pentru a fi despagubit de catre acestia.
Ulterior, cei de la compania de asigurari au facut cerere catre procuratura.

Si acestia au refuzat sa trimita documentele cerute, motivul fiind ca dupa ce s-a schimbat legea (din septembrie 2016, sau ceva de genul), nu exista o procedura clara legat de ce trebuie sa trimita/faca.

Chiar nu este o procedura clara asupra solutionarii acestui tip de caz, sau este vorba doar de incompetenta?
Ce ar trebui sa fac in situatia asta?

Multumesc,
Buna ziua,

Cei de la societatea de asigurari au primit raspuns de la procuratura. Acestia au refuzat sa trimita documentele cerute, motivul fiind ca dupa ce s-a schimbat legea (din septembrie 2016, sau ceva de genul), nu exista o procedura clara legat de ce trebuie sa trimita/faca.

E adevarat ca nu este o procedura stabilita, sau este vorba doar de incompetenta?
Ce ar trebui sa fac in situatia asta?

Multumesc,
Salut,

Am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celeilalte masini era baut si nu avea permis, accidentul a fost soldat cu victime (fara spitalizare). Soferul nu era proprietarul masinii.

Cei de la politie nu au vrut sa imi dea anexa 2 si ce alte documente mai sunt necesare pentru a fi despagubit de catre asigurare, invocand motivul ca este dosar penal cu mai multe capete de acuzare. Mi-au zis ca asigurarea este cea care trebuie sa faca cerere pentru aceste documente.

Ulterior, cei de la compania de asigurare au facut adresa scrisa catre politie, dar si lor le-a fost refuzata. Acum au facut cerere catre procuratura.

Ce as vreau sa aflu:
1. motivul refuzului celor de la politie si daca ei sunt obligati sa trimita documentele necesare
2. ce sanse am ca procuratura sa trimita aceste documente

Multumesc