avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz al procuraturii de eliberare documente catre ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz al procuraturii de eliberare documente catre asigurare

Buna ziua,

In noiembrie 2016 am fost implicat intr-un accident rutier (vinovatul nu avea permis si era beat)
Compania de asigurari a solicitat trimiterea documentelor necesare, in temeiul art. 69 din legea 136/1995.
Procuratura, pe motivul ca legea respectiva a fost abrogata si in temeiul art. 94 din codul de procedura penala, a respins cererea respectiva.

Ce ar trebui sa fac? Sau ce ar trebui sa faca societatea de asigurari?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: flavy23 , utilizator 12:53, 9 Februarie 2017
Nu prea aveti ce face. Asa procedeaza in general. Pentru asigurator, mai ales al celui vinovat, este o mare problema fiindca nu-si poate construi aparari. Asiguratorul sa insiste sau sa-si ia un avocat cu "trecere" care sa scoata actele din dosar (in copie, bineinteles).
Si in ce conditii pot fi eu despagubit? Daca cei de la politie/procuratura nu vor sa elibereze documentele, asta inseamna ca eu raman nedespagubit? Ca asiguratorul probabil nu insista, fiind in avantajul lor sa nu am despagubeasca.
n-are nici o legatura despagubirea cu refuzul procurorului de a elibera copii dupa acte; daca se ajunge la rechizitoriu si, deci, in instanta, normal ca veti avea posibilitatea sa fiti despagubit in cazul in care sunteti victima si va constituiti parte civila; si daca nu se ajunge la instanta cu actiunea penala, tot aveti o actiune in raspundere delictuala, in civil; nu cunosc speta si nu va pot spune mai mult
Cei de la asigurari nu ma despagubesc pana nu primesc documentele de la politie/procuratura. Cum ei au refuzat trimiterea lor, rezulta ca nu ma despagubesc.
Sa inteleg ca singura metoda e sa ii dau in judecata? Daca da, pe cine?
Nu stiu procedurile/legile, tocmai d-aia intreb aici.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ionel.marza ionel.marza sant baiatul cu motoru.eu ma indreptat spre lugoj la 30m in spatele bmw cand de odata autocamionul depaseste un tir pe linie continua si loveste frontal bmw in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)
Inculpat sca78nia sca78nia Sunt urmarit penal intr-un dosar ,ucidere din culpa art178,alin.2,5,,pagubiti au cerut daune moral si materiale foarte mari(1200000euro) si sunt condamnat la ... (vezi toată discuția)