avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inculpat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inculpat

Sunt urmarit penal intr-un dosar ,ucidere din culpa art178,alin.2,5,,pagubiti au cerut daune moral si materiale foarte mari(1200000euro) si sunt condamnat la 3ani,6luni cu suspendare
#-o,sunt casatorit am un copilde 1an si 5 luni.Pe numele meu am un apartamen si o masina .
Ce este facut ?
Este posibil ca familia sa ramana pe drum.?
Cel mai recent răspuns: sca78nia , utilizator 17:34, 16 Ianuarie 2013
Inculpatul va fi obligat, in solidar, alaturi de asiguratorul de raspundere civila delictuala, la plata daunelor morale si materiale.

Sociatetea asiguratoare va fi putea fi introdusa in cauza , in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala, daca polita RCA era valabila la momentul producerii accidentului rutier.


Prin Legea nr. 136/1995 este reglementata obligativitatea incheierii de catre proprietarii de autovehicule, de polite de asigurare de raspundere civila obligatorie.

Ratiunea obligarii la incheierea unor astfel de polite este aceea de a inlatura riscul insolvabilitatii celui ce se face vinovat de producerea unui accident rutier, astfel incat victima sa poata fi despagubita de catre asigurator, in cazul in care cel ce se face vinovat de producerea unui accident rutier este in incapacitate de a plati.


Ca urmare, in cazul exercitarii actiunii civile la instanta penala, inculpatul urmeaza a raspunde alaturi de asigurator, astfel ca, in cazul in care constituirea de parte civila nu s-ar face si in contradictoriu cu inculpatul, conform art. 14 si 15 din Codul de procedura penala, actiunea civila urmeaza a fi adresata pe cale separata la instanta civila, potrivit art. 19 alin. 1 al aceluiasi Cod.


Da, va poate executa pe bunurile pe care sunteti proprietar.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea in cauza a societatii de asigurare ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila impotriva faptasului si am formulat plangere penala. As dori sa solicit introducerea in cauza a ... (vezi toată discuția)
Urmarirea bunurilor comune gabriela76 gabriela76 Buna ziua,am si eu o intrebare la care as dori sa ma ajutati cu un raspuns concret,sunt in divort cu sotul meu si avem impreuna un apartament care este ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de deces a familiei in accident rutier unde soferul (nevinovat) este capul familiei si a supravietuit Cirstea Daniel Cirstea Daniel am si eu o speta. am niste prieteni care au fost implicati intr-un accident rutier din care a rezultatt decesul sotiei, fiicei si al soacrei. soferul a scapat ... (vezi toată discuția)