Accident rutier cu victime.
M-am constituit parte civila impotriva faptasului si am formulat plangere penala.
As dori sa solicit introducerea in cauza a societatii de asigurare a persoanei care a provocat accidentul.
Spuneti-mi, va rog este corecta formularea:"
-doresc ca daunele morale solicitate pentru prejudiciile suferite de catre fiul meu sa fie achitate in primul rand de catre societatea de asigurare a soferului vinovat de producerea accidentului auto (conform art. 49 al Legii nr. 136/1995);
-solicit introducerea asiguratorului in cauza, in temeiul art. 60 al Codului de procedura civila;
-solicit ca la finalizarea cercetarilor sa mi se transmita o copie a politei de asigurare a soferului vinovat, pentru a invita societatea de asigurare in cauza sa semneze conventia prevazuta de art. 54 al Legii nr. 136/1995;"
formularea este urmatoarea:
solicit introducerea in cauza a Societatii X in calitate de asigurator.
Subsemnata ma constitui parte civila cu suma _____ reprezentand daune morale si materiale, dupa cum urmeaza:
______ daune morale
______ daune materiale
Solicit de asemenea obligarea inculpatului in solidar cu asiguratorul la suportarea daunelor materiale si morale mai sus mentionate.
este de mentionat faptul ca daunele materiale trebuie probate, iar daunele morale nu se probeaza, ci vor fi acordate de instanta de judecata.
Va sfatuiesc totusi sa apelati la serviciile unui avocat pentru asistenta juridica in cadrul dosarului.
Numai bine !
Accident de masina
wabar
Buna seara
Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)