sant baiatul cu motoru.eu ma indreptat spre lugoj la 30m in spatele bmw cand de odata autocamionul depaseste un tir pe linie continua si loveste frontal bmw in momementul accidentului am vrut sa evit virand usor stanga dar in acel moment trecea tirul depasit de autocamion am franat brusc intrand intre bmw si autocamion lovind ambele masini in momentul inpactului am sarit peste bmw si am ajuns pe iarba cu vatamari corporale usoare.sant nevinovat deoarece legea spune pastrarea distantei in caz ca cel din fata ta opreste sau incetineste nicidecum daca sa produs un accident frontal.vreau sa stiu daca sant vinovat de lovirea bmw deoarece inspectorul de daune a spus ca nu ma poate despagubi asigurarea autocamionului doar pana la finalizarea dosarului.dar soferul auto camionului recunoaste vina.multumesc.
Interventie moderator Care baiat cu motoru', si ce doriti de fapt?Presupun ca va referiti la un subiect deschis de altcineva.Daca este asa, intrati pe acel subiect si folositi butonul albastru Raspunde, pentru a continua/interveni in discutie, si puneti si intrebarile la care doriti raspuns.
Va multumesc,
Virgil Lates
am avut un accident find pe motor a intrat un autocamion pe contrasens si a lovit un bmw frontal eu am intrat in bmw ne putand opri find in spatele lui la 30 m.rca autocamionului nu ma despagubeste ca nu se stie vinovatu dar cel cu autocamionul isi recunoaste vina.multumesc
Din precizarile facute, situatia este ca fiind deschis un proces penal, asiguratorul incearca amanarea platii.Normele CSA prevad conditiile in care se pot plati daunele in asemenea situatii: Ord.CSA nr.5/2010 Art. 46. - In cazul in care accidentul de vehicul face obiectul unui proces penal, despagubirile pot fi stabilite pe cale amiabila, daca:
1. potrivit legii, actiunea penala a fost stinsa sau poate fi stinsa prin
impacarea partilor;
2. desi hotararea instantei penale a ramas definitiva si irevocabila, stabilirea
despagubirilor civile ar urma sa se faca ulterior;
3. desi actiunea penala nu poate fi stinsa prin impacarea partilor:
a) s-a dat rechizitoriu de trimitere in judecata si persoana prejudiciata isi ia
un angajament scris prin care se obliga sa restituie de indata, partial sau total, despagubirea primita, in functie de hotararea instantei penale in ceea ce priveste fapta, faptuitorul si vinovatia; sau
b) din actele incheiate de autoritatile publice rezulta atat raspunderea civila a acestora, prejudiciile cauzate, cat si vinovatia penala a conducatorului auto care urmeaza sa fie trimis in judecata dupa finalizarea cercetarilor aflate in curs si persoana prejudiciata isi ia un angajament scris prin care se obliga sa restituie de indata, partial sau total, despagubirea primita, in functie de hotararea instantei penale in ceea ce priveste fapta, faptuitorul si vinovatia.
Luati legatura cu asiguratorul, invocati norma CSA si solicitati despagubirea pe baza declaratiei de restituire.Aveti siguranta lipsei de vinovatie, pe care asiguratorul n-o poate sau nu vrea sa o ia in consideratie.
am dat o declaratie la politie in care am spus ca doresc suma de 3500 euro pentru reparatia moto sau asigurarea civila.si nu am pretenti pentru vatamari corporale.maine am intalnire cu politia de la locul accidentului.au spus sa dau o declaratie notariala cum ca nam pretenti ptr vatamare si asa se incheie dosaru cu vinovatu.dar nu stiu ce sa fac multumesc
Nu dati niciun fel de declaratie de renuntare ,altfel nu veti mai fi despagubit#-o
Din contra, anuntati politia ca va constituiti parte civila cu pretentii in procesul penal, pentru despagubiri materiale,vatamari corporale si daune morale.Nu politia va obliga la plata asiguratorul si vinovatul ci instanta.Iar daca asiguratorul afla ca renuntati la despagubire, abia asteapta ca sa refuze plata dosarului.Vatamarea reprezinta unul din elementele care obliga la derularea procesului si care influenteaza stabilirea vinovatiei.