avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate alina1515

Activitate alina1515

Multumesc foarte mult pt raspuns dar mai am o nelamurire.

In fiecare luna incepand cu ianuarie 2016 , avand cate 90 de ore / luna lucrate peste norma de pe contract , eu imi pot primii banii pe toate orele adunate sau zile libere? Sau este mult prea tarziu pt a mai face ceva?
Buna ziua,

Lucrez ca receptioner hotelier de 1 an de zile. Pe contractul de munca este specificat un salariu brut de 1200 de lei si o norma de munca de 8 ore pe zi/ 40 de ore pe saptamana (cu posibile modificari ale programului daca este nevoie).Nu sunt specificate bonurile de masa.
In realitate salariul in mana este de 1000 de lei + aproximativ 180 de lei bonuri de masa (9 lei bonul x cu nr de zile lucrate in luna respectiva) iar norma de lucru este de 250 +/- de ore pe luna (sambete, duminici, sarbatori legale, ture de noapte - acelasi salariu lunar).Suntem 3 receptionere si lucram fiecare cate 12 ore/ zi, apoi 12 ore/noapte si urmeaza ca iesind din tura de noapte sa avem ziua respectiva libera + urmatoarea (aproape 2 zile libere daca se poate spune asa).
Semnam un stat de plata pt bani aceea 1000 de lei si pt bonurile de masa de 180 de lei - aproximativ -.Nu exista o condica de pontaj al numarului de ore lucrate, dar pe parcursul unui an se poate verifica cine si de cate ori si la ce ora a facut o "inchidere de zi".
1. Care este salariul net la un brut de 1200 de lei?
2. Bonurile de masa pentru ce se acorda? Au vre-o legatura cu salariul? (Vin in completarea salariului discutat sau exclusiv peste?).
3. Sutele de ore lucrate de-a lungul unui an neplatite, le pot recupera ? In bani sau in ore libere platite?
4. Ce este de facut ?

Multumesc.