avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate gulutzanu

Activitate gulutzanu

Cum adica nimic ???

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nimic...

Răspuns la discuția neconstituionalitate unei legi
Nu a stiut nimeni sa raspunda ??? :O
PE VIITOR vor beneficia altii de aceste modificari, dar ce se intampla in cazul celor care au avut de suferit in trecut printr-o lege declarata neconstitutionala ??

Dapix a scris:

Depinde de motivarea CCR. Legea va trebui adaptată în conformitate cu Constituția.
Este adevărat că sau comis și abuzuri prin punerea sub interdicție, prin faptul că persoane bolnave, dar cu discernământul păstrat, unele îl aveau păstrat parțial, erau private de libertate prin punerea sub interdicție.

Probabil că pe viitor punerea sub interdicție se va face doar în urma unei expertize la IML, care va stabili lipsa totală sau parțială a discernământului.
Iar dacă IML va constata că persoana în cauză are discernământ, indiferent de diagnostic, instanța va respinge cererea de punere sub interdicție.

Multumesc, dna Geanina. De cand e posibil ca partile sa solicite sa nu fie afisat dosarul pe portal ?
Au modificat cumva punctul 8 ??? parca era alt text acolo !
Daca pe mine m-au tinut +5 ani in control judiciar, ce e de facut ? :)
portal.just.ro - Stie cineva daca s-au facut modificari ca sa nu mai poti vedea informatii din dosare ??? eu nici dosarul meu nu il mai gasesc pe portal. de ce oare ?!?? :-/
Va salut cu respect, comunitate Avocatnet !
In cazul asta, ce inseamna:
"Legea nr. 286/ 17 iulie 2009 privind Codul penal
În vigoare la data de 15.06.2020
Ultima modificare a fost făcută prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28 /18 martie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal" ???
mersi, av Patrascu Razvan ! cam cand o sa intre in vigoare codurile noi. ce credeti, cat mai dureaza ???

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Au intrat in vigoare la 01.02.2014.

Care este cel mai recent cod penal si cod procedura penala ? cand au aparut cele mai noi coduri penale ?
Atacare sentinta penala cu efecte civile, la 3 ani de la emitere.

Va salut cu respect, comunitate Avocatnet ! Se da o sentinta penala definitiva si executorie (Curtea de Apel Bucuresti). Sentinta penala contine si impuneri civile (care nu au fost demonstrate de rechizitoriu.) Vreau sa ”disjung" latura civila de latura penala din acea sentinta, sa se rejudece partea civila ce a fost judecata la gramada in acel dosar penal. Au trecut 3 ani de la comunicarea acelei sentinte, asadar nu mai e vorba de termenele in care poti declara vreun recurs. Cum se pot ataca impunerile civile dintr-o sentinta penala in care partea penala a fost epuizata iar cea civila inca are efecte (popriri pe CNP) ? Solicit rejudecarea pe latura civila. Ce se poate face ? MULTUMIRI, sanatate tuturor !