avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate tompeamihaela

Activitate tompeamihaela

Societatea are activat codul CAEN 5590-Alte servicii de cazare si doreste sa inchirieze pe o perioada de 3 luni o incapere situata intr-o cladire , proprietatea societatii, unei firme de constructii pentru angajatii acesteia.Intrebarea ar fi ce cota de TVA aplica 5% sau 19%? Multumesc!
Nu ma refeream la o rambursare de tva la intreaga activitate, nu e normal ca sa deduc 19 % si sa colectez doar 9% tva, nu e echitabil, voiam sa aflu si alte pareri a celor care s-au confruntat concret cu aceasta situatie, particularitati de contabilizare.
Serviciile sunt scutite pentru parteneri EU doar cele realizate in afara tarii cat si pentru cei inregistrati ca platitori de tva, si apoi mecanismul TVA nu se bazeaza pe recuperarea TVA de undeva, il incasati de la clienti si il dati mai departe la stat, nu este al firmei, daca aveti tva achitat la furnizori se scade din cel incasat, daca nu e al statului integral.
Răspuns la discuția Vanzare apartamente in rate
Trebuie sa tineti cont de eventualele ajustari de tva daca ati cumparat imobilele cu TVA, chiar daca acum operatiunea de vazare este scutita de TVA.
Vanzarea de bere la draft, halba este impozabila cu TVA 9% insa furnizorul o factureaza cu 19 %, cum se contabilizeaza diferenta , se recupereaza de la ANAF ?
O societate inregistrata ca platitor impozit profit datorita cod CAEN (cu restrictii la microintreprindere ,art 48 alin6 d)respectiv cod CAEN 9200 Jocuri de noroc care sunt obligati la plata impozitului pe profit), isi schimba cod CAEN principal 4711, care nu mai prezinta restrictii la impozit venit micriontreprindere, cu ce data poate opta ca platitor de impozit venit microintreprindere, doar cu anul urmator ?
ACHIZITITA UNEI SEMIREMORCI PENTRU O FIRMA CU ACTIVITATE DE TRANSPORT RUTIER MARFA IN EXCLUSIVITATE, FACE OBIECTUL SCUTIRII PROFITULUI REINVESTIT ?