avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vânzarea de bere la draft/halbă este impozabilă cu ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vânzarea de bere la draft/halbă este impozabilă cu TVA 9%, însă furnizorul o facturează cu 19 %. Cum se contabilizează și de unde se recuperează diferența?

Vanzarea de bere la draft, halba este impozabila cu TVA 9% insa furnizorul o factureaza cu 19 %, cum se contabilizeaza diferenta , se recupereaza de la ANAF ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:21, 19 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Totusi:

Cod Fiscal:

Nu poate fi solicitată rambursarea soldului sumei negative a taxei din perioada fiscală de raportare, mai mic de 5.000 lei inclusiv, acesta fiind reportat obligatoriu în decontul perioadei fiscale următoare.


Vindeti doar bere? Nu colectati TVA si din alte vanzari?
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Nu ma refeream la o rambursare de tva la intreaga activitate, nu e normal ca sa deduc 19 % si sa colectez doar 9% tva, nu e echitabil, voiam sa aflu si alte pareri a celor care s-au confruntat concret cu aceasta situatie, particularitati de contabilizare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si constructorii fac la fel: 19% vs 5% in cazurile stipulate de Codul Fiscal. Nu e nici o particularitate. Se deduce TVA si se colecteaza.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in cazul fuziunii RAMONICI RAMONICI Buna ziua. Am o mare nelamurire. Firma A da avans marfa firmei B 5000 LEI. Firma B factureaza avansul primit si astfel il colecteaza si cealalta il deduce. Ce ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil pinciuc pinciuc va rog mult sa ma lamuriti ceinseamna tva deductibil in general, de unde se recupereaza ? multumesc (vezi toată discuția)
Tva la livrari intracomunitare Alina Contabila Alina Contabila TVA este un impozit indirect suportat de consumatorul final al bunurilor si serviciilor. In cazul livrarilor intracomunitare, care sunt operatiuni scutite cu ... (vezi toată discuția)