avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva deductibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva deductibil

va rog mult sa ma lamuriti ceinseamna tva deductibil in general, de unde se recupereaza ? multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:53, 20 Mai 2010
In general acesta se compenseaza cu TVA colectata, care, in principiu ar trebui sa fie mai mare. Cand nu este mai mare, se aplica niste reguli pentru regularizare (se poate solicita rambursare de la Buget). Sigur, tema e vasta, dar intrebarea a fost "in general".

Succes!
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
Fănel Plopeanu, Consultant asigurari
tva deductibila inseamna sa ai drept de deducere a tva.

ca sa ai drept de deducere a tva, trebuie sa fii inregistrat in scopuri tva si sa prestezi activitati generatoare de tva.

daca tva deductibila este mai mare decat tva colectata, iar diferenta este mai mare de 5.000 lei, atunci se poate rambursa de la bugetul statului prin depunerea unui decont negativ de taxa cu optiune de rambursare.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzarea de bere la draft/halbă este impozabilă cu tva 9%, însă furnizorul o facturează cu 19 %. cum se contabilizează și de unde se recuperează diferența? tompeamihaela tompeamihaela Vanzarea de bere la draft, halba este impozabila cu TVA 9% insa furnizorul o factureaza cu 19 %, cum se contabilizeaza diferenta , se recupereaza de la ANAF ? (vezi toată discuția)
Returnare tva lidia.sunrise lidia.sunrise Buna ziua tuturor! va rog sa-mi spuneti care sunt termenii si conditiile de returnare TVA unei firme start-up-intreprindere individuala. s-a infiintat in 2010 ... (vezi toată discuția)
Se restituie tva la o masina in leasing pe societate ? Eugen Enescu Eugen Enescu buna ziua, se restituie valoarea TVA la o masina achizitionata in leasing pe societate? cand? la sfarsitul leasingului cand cumperi masina de la ei ca practic ... (vezi toată discuția)