avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tva in cazul fuziunii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tva in cazul fuziunii

Buna ziua. Am o mare nelamurire. Firma A da avans marfa firmei B 5000 LEI. Firma B factureaza avansul primit si astfel il colecteaza si cealalta il deduce. Ce se intimpla din punct de vedere al TVA si al avansului in cazul in care Societatea B fuzioneaza cu Soc. A prin absorbtie ?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 22:33, 10 Mai 2009
Prin fuziune firma absorbanta preia activele si pasivele societatii absorbite, in cazul in care societatea absorbita are TVA de recuperat se procedeaza conform art.147 indice 3
Cod fiscal
Art.147indice 3
(7) În cazul persoanelor impozabile care sunt absorbite de altă persoană impozabilă, soldul sumei negative a taxei pe valoarea adăugată pentru care nu s-a solicitat rambursarea este preluat în decontul de taxă al persoanei care a preluat activitatea.
(8) În situaţia în care două sau mai multe persoane impozabile fuzionează, persoana impozabilă care preia activitatea celorlalte preia şi soldul taxei de plată către bugetul de stat, precum şi soldul sumei negative a taxei, pentru care nu s-a solicitat rambursarea din deconturile persoanelor care s-au lichidat cu ocazia fuziunii.
(9) Rambursarea soldului sumei negative a taxei se efectuează de organele fiscale, în condiţiile şi potrivit procedurilor stabilite prin normele în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuzionarea societatilor comerciale in zona defavorizata Budai_i Budai_i Cand doua firme aflate intr-o zona defavorizata si care au beneficiat de certificat de investitor in zona defavorizata fuzioneaza cu pastrarea activitatilor, ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva ralucaboeriu ralucaboeriu Imi puteti spune daca pot cere rambursare de TVA si sub 5.000 lei? (vezi toată discuția)
Vânzarea de bere la draft/halbă este impozabilă cu tva 9%, însă furnizorul o facturează cu 19 %. cum se contabilizează și de unde se recuperează diferența? tompeamihaela tompeamihaela Vanzarea de bere la draft, halba este impozabila cu TVA 9% insa furnizorul o factureaza cu 19 %, cum se contabilizeaza diferenta , se recupereaza de la ANAF ? (vezi toată discuția)