avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare TVA

Imi puteti spune daca pot cere rambursare de TVA si sub 5.000 lei?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:43, 23 Aprilie 2012
nu puteti.

art. 147^3 cod fiscal
(6) Persoanele impozabile, înregistrate conform art. 153, pot solicita rambursarea soldului sumei negative a taxei din perioada fiscală de raportare, prin bifarea casetei corespunzătoare din decontul de taxă din perioada fiscală de raportare, decontul fiind şi cerere de rambursare, sau pot reporta soldul sumei negative în decontul perioadei fiscale următoare. Dacă persoana impozabilă solicită rambursarea soldului sumei negative, acesta nu se reportează în perioada fiscală următoare. Nu poate fi solicitată rambursarea soldului sumei negative a taxei din perioada fiscală de raportare, mai mic de 5.000 lei inclusiv, acesta fiind reportat obligatoriu în decontul perioadei fiscale următoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma minima pentru rambursarea tva alina240 alina240 Buna ziua, Am citit undeva ca suma minima pentru rambursare de TVA trebuie sa fie de 5000 roni. Contabilul firmei spune ca trebuie sa fie de minim 20 000 ... (vezi toată discuția)
Vânzarea de bere la draft/halbă este impozabilă cu tva 9%, însă furnizorul o facturează cu 19 %. cum se contabilizează și de unde se recuperează diferența? tompeamihaela tompeamihaela Vanzarea de bere la draft, halba este impozabila cu TVA 9% insa furnizorul o factureaza cu 19 %, cum se contabilizeaza diferenta , se recupereaza de la ANAF ? (vezi toată discuția)
Decont tva lilicu lilicu in urma unui control s-a stabilit in luna martie 2013 un tva suplimentar de 400lei-decizia comunicata in iulie (s-au controlat actele 2011-martie 2013) -in ... (vezi toată discuția)