avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la livrari intracomunitare

TVA este un impozit indirect suportat de consumatorul final al bunurilor si serviciilor. In cazul livrarilor intracomunitare, care sunt operatiuni scutite cu drept de deducere, cum recupereaza statul acest impozit, avand in vedere ca daca ar fi fost achizitionate intern, ar fi fost taxabile iar taxa datorata la bugetul de stat?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:45, 21 Noiembrie 2018
Nu mi-e clar in ce scop puneti aceasta intrebare. Dar un raspuns ar fi:
1.Statul nu recupereaza in mod direct acest tva, pe de o parte.
2.Dar daca eu ca firma romaneasca as vinde altei firme romanesti, eu as colecta tva, iar acelasi tva ar fi dedus de firma cumparatoare din Romania.Asa ca in cazul livrarilor intracomunitare nu se colecteaza tva dar nicio alta firma romaneasca nu deduce acest tva.
3.De la firmele romanesti care fac livrari intracomunitare statul incaseaza cu varf si indesat impozit pe profit, impozite pe salarii, contributii pe salarii.

Multumesc pt raspuns! Voiam sa inteleg cum functioneaza acest impozit.
Cu placere !
Am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa platitor tva adina_beb adina_beb Buna ziua La PFA as dori sa stiu si eu : - suma de 35.000 euro se calculeaza in functie de incasarile propriu-zise sau de facturile emise? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)
Facturare madalina_oprea madalina_oprea E POSIBIL CA O FIRMA ROMANEASCA SA FACA O FACTURA UNEI FIRME ITALIENE SI SA LIVREZE MARFA UNEI FIRME ROMANESTI? SE POATE SPECIFICA PE FACTURA CA DESTINATIA ... (vezi toată discuția)