Am achizitionat o masina in sistem leasing prin firma.Am achitat-o integral inainte de termen.As dori sa o scot de pe firma si sa deduc TVA-ul pentru a o vinde unei persoane fizice.Cum se procedeaza pentru a deduce TVA ? Cum pot face vanzarea ? Ce acte sunt necesare pentru Finante ?
T.V.A. s-a dedus odata cu primirea fiecarei facturi de la societatea de leasing. Nu inteleg: ce T.V.A. vreti sa deduceti la vanzarea masinii catre o persoana fizica? La vanzare se colecteaza T.V.A. care trebuie platita la stat.
Daca nu s-a dedus tva in baza limitarii dreptului de deducere cf art 145.1, vinzarea respectivului bun este scutita de tva in baza art 141, alin 2, lit G:
"g) livrările de bunuri care au fost afectate unei activităti scutite, în temeiul prezentului articol, dacă taxa aferentă bunurilor respective nu a fost dedusă, precum si livrările de bunuri a căror achizitie a făcut obiectul excluderii dreptului de deducere conform art. 145 alin. (5) lit. b) sau al limitării totale a dreptului de deducere conform art. 145^1."
Tva auto
mircea_arj
Buna ziua,
Am achizitonat un autoturism pe firma fara a se deduce TVA ( cumparata de la PF) -
mentionez ca activitatea firmei este selectia si ... (vezi toată discuția)