Am achizitonat un autoturism pe firma fara a se deduce TVA ( cumparata de la PF) -
mentionez ca activitatea firmei este selectia si plasarea fortei de munca
Vreau sa vand masina si am intreabt la finante cum sa procedez si am primit
raspunsul urmator:
“in ceea ce priveste vanzarea autoturismului achizitionat fara a se deduce TVA-ul ,
va informam ca in conformitate cu prevederile art.141 alin 2 lit g din Codul Fiscal
, sunt scutite de taxa livrarile de bunuri a caror achizitie a facut obiectul
excluderii dreptului de deducere conform art.145^1. Ca urmare , livrarea
autoturismului care a facut obiectul unei achizitii pentru care nu ati avut drept de
deducere a TVA-ului , este o operatiune scutita de taxa”
Dar activiatea firmei fiind selectia si plasara fortei de munca cf art 145 ^1
a) - ne incadram la exceptii - deci ar trebuie sa platesc TVA sau nu ? - cf celor
primite de la finante se face referire doar la faptul ca daca nu am dedus TVA la
achizitia autoturismului nici la vanzare nu trebuie sa platesc TVA .
Totodata - Cf normelor metodologice la codul fiscal” se limiteaza deductibilitatea
taxei la cel mult un vehicol utilizat de fiecare agent de recrutare a fortei de
munca .” – prin urmare daca am doua masini pe firma si le vand ambele doar una din
facturieste cu TVA , iar a doua fata TVA, cf limitarii ….????
trebuie sa colectati tva la vanzarea autovehiculului intrucat achizitia de la o persoana fizica nu inseamna limitarea dreptului de deducere prevazut la art. 145^1 si astfel nu va puteti incadra la exceptia de la art. 141, alin 2, lit. g).
Deducere tva
ARIES57
Am achizitionat o masina in sistem leasing prin firma.Am achitat-o integral inainte de termen.As dori sa o scot de pe firma si sa deduc TVA-ul pentru a o vinde ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare auto
leila-sema
Buna ziua, am o mare nelamurire, ca perosoana juridica daca vand un autoturism tva-ul este deductibil, il mai calculez tva (trebuie sa-l evidentiez in ... (vezi toată discuția)