avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitii autoturisme
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitii autoturisme

In dec 2010 compania la care lucrez a achizitionat un autoturism pt. care nu s-a dedus TVA. Acum societatea este nevoita sa vanda respectivul autoturism desi nu s-a amortizat doar 14 din cele 48 luni cat a fost incadrat. Intrucat nu s-a dedus TVA, logic nu trebuie nici sa se colecteze TVA la vanzare (s-ar plati de 2 ori TVA). Cum este legal ?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:09, 6 Martie 2012
Din pacate pentru dvs. orice vanzare in Romania este taxata cu 24% TVA.
Trageti singur concluziile.
art 141, alin 2, lit g:
g) livrările de bunuri care au fost afectate unei activități scutite, în temeiul prezentului articol, dacă taxa aferentă bunurilor respective nu a fost dedusă, precum și livrările de bunuri a căror achiziție a făcut obiectul excluderii dreptului de deducere conform art. 145 alin. (5) lit. b) sau al limitării totale a dreptului de deducere conform art. 145^1.

Daca nu s-a dedus tva pe motiv de limitare totala a dreptului de deducere cf art 145.1, nu trebuie sa colectati tva la vinzare, aceasta fiind o livrare scutita.
Daca nu s-a dedus tva pe motiv ca achizitia a fost de la o persoana neinregistrata in scopuri de tva, la vinzare colectati tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva ARIES57 ARIES57 Am achizitionat o masina in sistem leasing prin firma.Am achitat-o integral inainte de termen.As dori sa o scot de pe firma si sa deduc TVA-ul pentru a o vinde ... (vezi toată discuția)
Tva auto mircea_arj mircea_arj Buna ziua, Am achizitonat un autoturism pe firma fara a se deduce TVA ( cumparata de la PF) - mentionez ca activitatea firmei este selectia si ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare autoturisme carolinav93 carolinav93 O societate platitoare de tva, inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari a achizitionat autoturisme din UE inregistrate in contabilitate ca ... (vezi toată discuția)