avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum facturez: cu TVA sau fără TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum facturez: cu TVA sau fără TVA?

Am o firma plătitoare de TVA care intermediază servicii de vanatoare in România. Mai exact vinde un pachet ( cazare, masa, transport , organizare vanatoare) către o alta firma plătitoare de TVA din EU sau din afara comunității. Cum facturez? Cu TVA sau fără TVA? Mulți spun ca datorită faptului ca acțiunea se desfășoară pe teritoriul României trebuie sa facturez cu TVA către firma din străinătate. Însă majoritatea serviciilor de vanatoare sunt scutite de TVA. Eu nu am de unde sa îmi recuperez nimic.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
mmerutiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: tompeamihaela , utilizator 21:49, 17 Iunie 2018
Serviciile sunt scutite pentru parteneri EU doar cele realizate in afara tarii cat si pentru cei inregistrati ca platitori de tva, si apoi mecanismul TVA nu se bazeaza pe recuperarea TVA de undeva, il incasati de la clienti si il dati mai departe la stat, nu este al firmei, daca aveti tva achitat la furnizori se scade din cel incasat, daca nu e al statului integral.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
tompeamihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva servicii efectuate in strainatate. creatza_70 creatza_70 Buna ziua, Am achizitionat servicii turistice in strainatate (transport avion, cazare, masa) de la o agentie de turism cu sediul in Romania - TVA 0%. Acum ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva ? kerekesmargo kerekesmargo o casa de copiii( non profit ,inregistrat ca platitor de tva) primeste bani de la o fundatie din UE (neplatitor de tva) pentru acoperirea cheltuielilor privind ... (vezi toată discuția)
Tva firma de turism serbananca2000 serbananca2000 Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din ... (vezi toată discuția)