Bună ziua. Dacă o persoană (sex feminin) are un divorț pe rol în România și înainte de terminarea acestuia, pleacă în străinătate, la întoarcere în România, după un an să presupun, va avea probleme la frontiera, având în vedere faptul ca după divorț va trebui să schimbe numele? (în ideea că între timp se definitivează divorțul și va trebui să aibă numele inițial de fată în acte, nu cel cu care a plecat.)
Mulțumesc.
Bună ziua. Căsătoria a avut loc în România, avem un copil minor. Suntem separați de aproximativ 4 ani. Eu locuiesc în Italia, soția și copilul momentan sunt în România (copilul a rămas la soție). Cum (unde) trebuie să mă adresez pentru a divorța? Exclus varianta "la notariat", deoarece ea ori nu are timp, ori pleacă din țară, etc.. În fond, este de acord cu divorțul, nu avem pretenții unul față de celălalt, copilul va rămâne la ea în continuare, eu voi contribui financiar ca și până acum.
La cine pot apela și dacă se poate, care sunt costurile aproximative și cât durează?
Vă mulțumesc.
Am obtinut permisul auto in Spania cu 4 luni in urma. Acum locuiesc in Italia. ESTE OBLIGATORIU sa schimb semnul de incepator (deoarece este diferit) ??