avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț la distanță
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț la distanță

Bună ziua. Căsătoria a avut loc în România, avem un copil minor. Suntem separați de aproximativ 4 ani. Eu locuiesc în Italia, soția și copilul momentan sunt în România (copilul a rămas la soție). Cum (unde) trebuie să mă adresez pentru a divorța? Exclus varianta "la notariat", deoarece ea ori nu are timp, ori pleacă din țară, etc.. În fond, este de acord cu divorțul, nu avem pretenții unul față de celălalt, copilul va rămâne la ea în continuare, eu voi contribui financiar ca și până acum.
La cine pot apela și dacă se poate, care sunt costurile aproximative și cât durează?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:55, 5 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In Romania, la judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun.
Imputerniciti cu procura speciala pe cineva din familie sau un avocat si puteti divorta.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Judecatoria de la ultimul domicilu comun ar fi competenta in principiu, daca in prezent sotia mai domiciliaza in raza teritoriala a acesteia. Daca nu, e competenta instanta de a domiciliul sotiei.

Dvs va puteti angaja avocat care sa va reprezinte. Nu este necesara prezenta dvs atata timp cat faceti dovada resedintei legale in afara teritoriului tarii. Contractul de asistenta juridica se poate incheia la distanta. Luati legatura cu un avocat care sa va dea date in concret despre procedura, costuri, termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Monica_1983 Monica_1983 Sunt casatorita cu cetatean italian in Romania.De 2 ani si jumatate suntem despartiti si eu traiesc in Romania,pot sa cer divortul aici? (vezi toată discuția)
Unul din soti are dreptul sa paraseasca domiciliu cu copii fara acordul celuilalt? carraro carraro Datele problemei sunt urmatoarele:eu si sotia suntem cetateni romani amandoi casatoriti in Romania de 12ani.,avem 2 copii unul de 11 si celalalt 6 de ani ... (vezi toată discuția)
Divort muscalu george florin muscalu george florin Buna ziua , problema mea este urmatoarea : sunt cetatean roman casatorit cu o cetateanca bulgara in Romania . Momentan amandoi avem acelasi domiciliu in Italia ... (vezi toată discuția)