Daca as face pfa , din suma pe care o aproximezi in declaratie pentru pfa in sistem real, exista o suma minima (un anumit barem?)
Fiind incepatoare, probabil nu voi castiga foarte mult, de aceea intreb...
Buna ziua! Am depus pentru o persoana ce nu are venituri in ianuarie declaratia 604. La aceea vreme am platit pentru jumate de an 10 % din salariu minim brut pe 6 luni, urmand ca in luna iulie sa platesc pentru cealalta jumatate de an.
Am citit ca din mai, legea s-a schimbat si trebuie depusa declaratia unica 212 , si ca pentru persoanele fara venituri se va plati de acum doar 10 % din valoarea a 6 salarii /an. (adica suma pe care am platit-o deja la inceputul anului)
Ce trebuie sa fac pentru aceasta persoana? sa depun declaratia 212? Teoretic nu mai ar trebui sa platesc nimic, asa e?
Buna ziua! As vrea sa-mi fac din februarie pfa pentru bijuteriile handmade pe care eu le fac. Vreau sa vand pe net, la firme cu chitanta/factura (trebuie sa ma documentez si la faza asta) si mai rar, la targuri la persoane fizice. Am inteles ca pentru ultima, trebuie casa de marcat. Am priceput in mare ca impozitul, cas, etc se plateste trimestrial, ca trebuie sa depun declaratia 200 cu venitul estimat, in rest nu ma pricep daca mai trebuie ceva, si am inteles ca nu dureaza mult procedeul de infiintare -3 zile la registru comertului dar dupa aceea unde trebuie sa merg , in termen de cate zile, si ce mai trebuie sa fac sa fiu ok? Ps: As putea avea doar o casa de marcat mobila tinind cont ca vreau sa merg doar ocazional la targuri? Cum e cu registrele si cu contabilitatea pe care o voi tine? Cu ele unde trebuie sa merg? Si cum e cu controalele. Ma scuzati sunt incepatoare in asta, dar incerc sa ma informez cat pot. Multumesc, Ale