avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate MIHAESCUM

Activitate MIHAESCUM

Discuție LEGEA 10/2001
Buna seara.
Va supun atentia umatoarei probleme : restituiri conform legii 10/2001.
Bunicul sotului a avut o casa si terenul aferent constructiei. Printr-un Decret din 1979 ,citez" .. ...in scopul construirii unui numar x de apartamente se trec in proprietatea statului,se expropriaza ,terenurile si constructiile situate in municipiul X,potrivit planului de situatie nr.12,apartinad peroanelor conform tabelului anexat ...." .
In anul 2005 s-a depus un dosar pentru solicitarea despagubirilor ,s-a emis o Dispozitie de catre Primarie prin care se confirma ca bunicul sotului a fost proprietar ,citez "...pentru imobilul pe care l-a avut in propriatate in intravilanul municipiului,la adresa y,compus din casa si teren ,demolate, in vederea construirii blocurilor... asa cum rezulta din planul de situatie aflat la dosar." ok.pana aici ar fi ok.
A fost validat si transmis la Bucuresti .Intre timp Bunicul si parintii sotului au decedat .Exista acte pentru mostenitori la dosarul mentionat,depuse de catre sotul meu ,personal la Bucuresti.
Pe data de 20 februarie 2017 primim de la ANRP o scrisoare prin care ne solicita :
- identificarea imobilului constructie pentru care se propune acordarea despagubirii....
- acte translative de proprietate ale bunicului ,care atesta calitatea de proprietar ;
- istoric de numar postal ...
- ......
In acest moment ne solicita anumite informatii pe care noi,mostenitorii nu stim de unde sa le procuram.

Ma intreb,daca acest dosar a fost validat de primarie si transmis la Bucuresti ,unde s-au pierdut aceste documente .De ce nu mai sunt dosar la Bucuresti ?
De unde incepem cautarea ?

1. Act de proprietate din anii '50-60 ,nu gasim, cred ca nu a avut ...
2. Registrul agricol ,ROL agricol ?
3. Am vorbit la Arhive ,dar se pare ca trebuie sa stim anii..., de unde ?
4. Poate la Primarie unde s-a intocmit dosarul (duplicat) ?

Termenul este de 120 zile,scurt,asa cum stim autoritatile se misca greu ......

Va rog sa ma ghidati ,pentru ca nu mai stiu de unde sa incep...daca ar fi trait parintii sotului ,totul era usor ,cunosteau istoricul .. ....

Va multumesc pentru ajutor.

Răspuns la discuția Stabilire garantie in numerar !
Multumesc, pentru raspunsuri .
Buna seara,

Sunt cenzor la o Asociatie de proprietari si vreau un raspuns cu privire la Stabilirea garantiei in numerar si pentru Presedintele acestei Asociatii. Textul legii prevede pentru administrator si cenzor. In acest fel vreau sa responsabilizez si Presedintele (nu ca nu ar da dovada) .
Va informez ca la aceasta asociatie acum doi ani fostul presedinte si administratorul au adus un prejudiciu de peste 30.000 lei ,dosarul este in acest moment in instanta (plangere penala )- fara rezolutie ,nu au fost gasiti vinovatii...
In Raportul de verificare am dispus constituirea garantiei in numerar pentru administrator,cenzor si presedinte .

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind " constituirea garantiei si pentru Presedintele asociatiei" - baza legala .