avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stabilire garantie in numerar !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stabilire garantie in numerar !

Buna seara,

Sunt cenzor la o Asociatie de proprietari si vreau un raspuns cu privire la Stabilirea garantiei in numerar si pentru Presedintele acestei Asociatii. Textul legii prevede pentru administrator si cenzor. In acest fel vreau sa responsabilizez si Presedintele (nu ca nu ar da dovada) .
Va informez ca la aceasta asociatie acum doi ani fostul presedinte si administratorul au adus un prejudiciu de peste 30.000 lei ,dosarul este in acest moment in instanta (plangere penala )- fara rezolutie ,nu au fost gasiti vinovatii...
In Raportul de verificare am dispus constituirea garantiei in numerar pentru administrator,cenzor si presedinte .

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind " constituirea garantiei si pentru Presedintele asociatiei" - baza legala .

Cel mai recent răspuns: MIHAESCUM , utilizator 23:40, 20 Ianuarie 2017
Punctul meu de vedere este că nu veți avea mare succes pentru a impune garanție preșdintelui asociației de proprietari, pentru că acesta nu ar trebui să aibă acces direct la fondurile asociației.
Numai administratorul și casierul au acces direct la aceste fonduri, pe de altă parte preșdintele asociației de proprietari trebuie să fie proprietar, prin urmare, în cazul unui prejudiciu asociația are de unde recupera.
Nu aveti baza legala pentru impunerea unei garantii materiale pentru presedinte.

Daca asociatia dv., in trecut, a fost devalizata, asta s-a intamplat si pentru ca cenzorul nu si-a facut treaba, nu a verificat contabilitatea asociatiei. Daca banii stransi din incasari ar fi fost folositi pentru plata utilitatilor sau a reparatiilor, iar surplusul ar fi fost depus in contul bancar al asociatiei, furtul n-ar fi fost posibil. Cenzorul nu a verificat soldul din registrul de casa si nu a verificat contul bancar prin extrasul de cont.

Daca sunteti impiedicat sa verificati contabilitatea sau nu vi se prezinta documente justificative pentru sumele scoase din solduri, atunci trebuie sa refuzati colaborarea cu asociatia.
Multumesc, pentru raspunsuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia civila macarie dennise macarie dennise buna ziua, cine ma poate lamurii? am in administratie o asociatie de proprietari si platesc impozit la stat de 16% pe luna. ce alte contributii mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Contul bancar si fondul de rulment mariusmar mariusmar Va rog sa ma lamuriti daca este obligatoriu \\\" fondul de rulment \\\" ( ce valoare trebuie sa aiba ? ), si deasemenea daca este obligatoriu contul bancar al ... (vezi toată discuția)