avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA 10/2001

Buna seara.
Va supun atentia umatoarei probleme : restituiri conform legii 10/2001.
Bunicul sotului a avut o casa si terenul aferent constructiei. Printr-un Decret din 1979 ,citez" .. ...in scopul construirii unui numar x de apartamente se trec in proprietatea statului,se expropriaza ,terenurile si constructiile situate in municipiul X,potrivit planului de situatie nr.12,apartinad peroanelor conform tabelului anexat ...." .
In anul 2005 s-a depus un dosar pentru solicitarea despagubirilor ,s-a emis o Dispozitie de catre Primarie prin care se confirma ca bunicul sotului a fost proprietar ,citez "...pentru imobilul pe care l-a avut in propriatate in intravilanul municipiului,la adresa y,compus din casa si teren ,demolate, in vederea construirii blocurilor... asa cum rezulta din planul de situatie aflat la dosar." ok.pana aici ar fi ok.
A fost validat si transmis la Bucuresti .Intre timp Bunicul si parintii sotului au decedat .Exista acte pentru mostenitori la dosarul mentionat,depuse de catre sotul meu ,personal la Bucuresti.
Pe data de 20 februarie 2017 primim de la ANRP o scrisoare prin care ne solicita :
- identificarea imobilului constructie pentru care se propune acordarea despagubirii....
- acte translative de proprietate ale bunicului ,care atesta calitatea de proprietar ;
- istoric de numar postal ...
- ......
In acest moment ne solicita anumite informatii pe care noi,mostenitorii nu stim de unde sa le procuram.

Ma intreb,daca acest dosar a fost validat de primarie si transmis la Bucuresti ,unde s-au pierdut aceste documente .De ce nu mai sunt dosar la Bucuresti ?
De unde incepem cautarea ?

1. Act de proprietate din anii '50-60 ,nu gasim, cred ca nu a avut ...
2. Registrul agricol ,ROL agricol ?
3. Am vorbit la Arhive ,dar se pare ca trebuie sa stim anii..., de unde ?
4. Poate la Primarie unde s-a intocmit dosarul (duplicat) ?

Termenul este de 120 zile,scurt,asa cum stim autoritatile se misca greu ......

Va rog sa ma ghidati ,pentru ca nu mai stiu de unde sa incep...daca ar fi trait parintii sotului ,totul era usor ,cunosteau istoricul .. ....

Va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns de retrocedare legea 247/2005 corinai51 corinai51 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat la urmatoarea problema; Mama mea a depus o cerere de retrocedare in baza legii 10/2001, la primaria din Pitesti, ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau uzucapiune de 30 de ani? calinbubu2004 calinbubu2004 buna...am si eu o problema mare...avem o casa la tara...dar nu avem act de propietate pe teren si pe casa.casa este a strabunicii lui mama. de dansa nu stim ... (vezi toată discuția)
Cum se poate determina modificarea pug-ul? april_sky april_sky In 1992 familia mea a cumparat un teren de 600mp in sectorul 1, Bucuresti, in ideea ca in timp sa ne facem o casa acolo. Deoarece in ultimii ani zona s-a ... (vezi toată discuția)