avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cum se poate determina modificarea PUG-ul?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cum se poate determina modificarea PUG-ul?

In 1992 familia mea a cumparat un teren de 600mp in sectorul 1, Bucuresti, in ideea ca in timp sa ne facem o casa acolo. Deoarece in ultimii ani zona s-a dezvoltat puternic, am hotarat ca e timpul sa ne apucam de treaba si am inceput cu cadastrul. In acest moment am aflat ca in 2002 s-a emis un PUG nou, in care se mentiona construirea unui mare bulevard care ar urma sa treaca peste lacul Grivita si peste terenul nostru (nu am fost anuntati de nimic, desi platim impozite la acest teren de atatia ani!). :stunned:
Lasand la o parte improbabilitatea construirii unei lucrari de asemenea avengura (pod peste lac) in urmatorii ani, cat si faptul ca ar trece peste constructii deja existente, problema pe care ne-o punem este ca, daca nu putem construi pe teren, macar sa silim primaria sa ne despagubeasca la un pret corect, care ne-ar permite achizitionarea unui alt teren. Sau am putea provoca modificarea PUG-ului? Asta in conditiile in care acel bulevard este proiectat de fapt sa sperie micii proprietari si sa-i sileasca sa vanda, nefind vorba sa se apuce in urmatorul "cincinal" de construirea lui.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 21:13, 23 Septembrie 2008
Legea 50/1991
Art. 23
(1)Intravilanul localitatilor se stabileste prin planurile generale de urbanism - PUG -, aprobate potrivit legii.
(2)Ulterior aprobarii Planului General de Urbanism - PUG - pot fi introduse în intravilanul localitatilor si unele terenuri din extravilan, numai în conditii temeinic fundamentate pe baza de planuri urbanistice zonale - PUZ -, aprobate potrivit legii.
(3)Terenurile destinate construirii se scot din circuitul agricol, temporar sau definitiv, potrivit legii.

in buc, pug se modifica de catre cgmb......Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat mai multe hotarari spectaculoase aflate pe ordinea de zi in sedinta de joi, ce a insumat 39 de proiecte. Prima se refera la completarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Bucuresti - fiind necesara si pentru realizarea proiectului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extravilan - intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului bodo9001 bodo9001 As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei ... (vezi toată discuția)
Municipul bucuresti - propr dumitru2000 dumitru2000 municipiul bcucuresti pote avea in propr privata teren extravilan sau doar intravilan? consider ca da merci (vezi toată discuția)