aici art 10 .1 din DIRECTIVA 2004/38/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI din 29 aprilie 2004
Articolul 10
Eliberarea permiselor de sedere
(1) Dreptul de sedere al membrilor de familie ai unui cetatean al Uniunii care nu sunt resortisanti ai unui stat membru se confirma prin eliberarea unui document intitulat „Permis de sedere de membru de familie pentru un cetatean al Uniunii”, in termen de cel mult sase luni de la data la care acestia prezinta cererea. O confirmare a depunerii cererii pentru permisul de sedere se elibereaza imediat..
Ma intereseaza sa stiu daca * Permisul de sedere temporar ( valabil 5 ani ) al unui membru de familie cetatean roman , este conform cu art 1o.1 din directiva de mai sus .
Daca este conform art 10.1 , membrul de familie al cetateanului roman , ar trebui sa poata merge oriunde in EU cu sotul /sotia fara a avea nevoie de viza ..
Buna ziua ,
As dori sa sflu daca un * permis de sedere (in RO ), ca membru de familie cetatean roman * este eliberat de autoritatile romane in conformitate cu art. 10.1 al Directivei 2004/38/CE.
Buna ziua ,
As vrea sa stiu ( preferabil din experinta unei persoane care a trecut prin acesta situatie) daca pot beneficia de somaj ,in conditiile in care am un venit din cedarea folosintei bunurilor in suma de 450 lei brut / 396 lei net
Pe site ANOFM scrie ca sunt necesare : acte eliberate de organele financiare teritoriale, din care sã rezulte cã persoana NU realizeazã venituri sau cã realizeazã, din activitãti autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referintã al asigurãrilor pentru somaj si stimulãrii ocupãrii fortei de muncã în vigoare.
Valoarea indicatorului social de referintã al asigurãrilor pentru somaj si stimulãrii ocupãrii fortei de muncã în vigoare este de 500 lei.
Ma intereseaza sa stiu daca in conditiile in care * cedarea folosintei bunurilor * este o activitate neautorizata , mai este valabila limita de 500 lei .
legea 230/2007se refera la asociatia de propietari dintr un condominiu . Pe mine ma intereseaza legea ce reglementeaza asocierea unor propietari cu propietati distincte , separate , individuale , mai exact vecinii de pe o strada . Scopul asocierii fiind captarea unui izvor si aductiunea apei , ptr satisfacerea nevoilor gospodaresti .
As dori sa aflu care sunt legile care reglementeaza asocierea intre propietari ( ma refer la propietati distincte , vecinatate ) Scopul asocieri este : interesul comun ptr procurarea utilitatilor necesar unei locuinte : apa , canalizare , gaze , etc .... Caz concret , captare izvor , ptr alimentare locuinte cu apa .
Am vazut ca legea asociatiilor de propietari nu se refera si la acest tip de asociere .
Vreau sa cumpar un apt de 2 camere si una din ofertele unei agentii imobiliare a fost un apt . intr un bloc vechi ( anul cca 1950) Am fost , am vazut , mi a placut . Acum incepe beleaua , din ce citesc mai mult cu atat dezarmez mai mult . ideea este ca nu am vazut actul de propietate insa mi s a spus ca a fost cumparat conf legea 112 si ca a trecut perioada de 10 ani , putand fi vandut fara probleme .
As vrea sa stiu totusi la ce anume ma expun ? Si la ce anume sa fiu atent ?
Daca exista extras CF , fara restrictii sau sarcini , poate totusi sa apara o revendicare a vre unui urmas al prropietarului initial ( cel ce a fost deposedat de imobil ) sau o revendicare de alta factura ?