avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere membru de familie cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere membru de familie cetatean roman

Buna ziua ,
As dori sa sflu daca un * permis de sedere (in RO ), ca membru de familie cetatean roman * este eliberat de autoritatile romane in conformitate cu art. 10.1 al Directivei 2004/38/CE.

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:27, 19 Mai 2015
Informativas de pe site-ul
MAI - Inspectoratul General pt. Imigrari:
[ link extern ]
MAE:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
legalmgm, utilizator
aici art 10 .1 din DIRECTIVA 2004/38/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI din 29 aprilie 2004
Articolul 10
Eliberarea permiselor de sedere
(1) Dreptul de sedere al membrilor de familie ai unui cetatean al Uniunii care nu sunt resortisanti ai unui stat membru se confirma prin eliberarea unui document intitulat „Permis de sedere de membru de familie pentru un cetatean al Uniunii”, in termen de cel mult sase luni de la data la care acestia prezinta cererea. O confirmare a depunerii cererii pentru permisul de sedere se elibereaza imediat..

Ma intereseaza sa stiu daca * Permisul de sedere temporar ( valabil 5 ani ) al unui membru de familie cetatean roman , este conform cu art 1o.1 din directiva de mai sus .

Daca este conform art 10.1 , membrul de familie al cetateanului roman , ar trebui sa poata merge oriunde in EU cu sotul /sotia fara a avea nevoie de viza ..
Faza cu viza nu se aplica, intrucat aici intervine cetatenia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman........ajutor urgent!!!! Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana....sunt casatorita cu un cetatean indian...sotul meu are permis de sedere.Noi vrem sa plecam in Anglia pentru o perioada,dar nu ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere ce pentru sofer de tir aleseahvb aleseahvb Salut,sunt sofer de Tir cu contract de munca Ro si am permis de sedere ca membru de familie.Acum ma aflu in vama intre Elvetia si Germania,unde germanii mi-au ... (vezi toată discuția)
Are sotia nevoie de viza de intrare pentru grecia daca are permis de sedere - membru familie ( ea este cetatean non-ue ) lgstoian lgstoian Dupa cum spune si titlul , vreau sa stiu daca sotia are sau nu nevoie de viza de intrare pentru Grecia. Ea are Permisul de Sedere - Membru de Familie. ... (vezi toată discuția)