avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza pentru cetatean indian casatorit cu cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman........ajutor urgent!!!!

Buna Ziua,
Ma numesc Ioana....sunt casatorita cu un cetatean indian...sotul meu are permis de sedere.Noi vrem sa plecam in Anglia pentru o perioada,dar nu stiu daca ii mai trebuie viza sau nu,datorita acestui permis....am auzit ca ii trebuie un permis de familie in loc de viza.....nu stiu exact ce este acesta...ma poate ajuta si pe mine cineva si lamuri ce acte ii trebuie sotului meu ,care este procedura si cat dureaza?...Va rog mult...pentru ca ambasada Angliei nu este foarte deschisa la conversatii....Va multumesc mult si astept un raspuns cat mai urgent!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:57, 21 Ianuarie 2012
Trebuie sa depuneti o cerere de viza la care veti atasa cel putin copii dupa actul de identitate (pasaportul) sotului si certificatul de casatorie. Faceti copiile acestea si mergeti, poate o sa fie suficient; insa nu va puteti lua doar dupa sfaturile de pe forum, pentru ca e posibil sa difere ce vi se cere in functie de scopul si durata calatoriei dvs. – ati scris Noi vrem sa plecam in Anglia pentru o perioada, mai mult de 90 de zile pe semestru nici dvs. nu aveti voie sa stati fara viza eliberata cu un scop anume (munca, studii etc).


Dacă au nevoie de o viză de intrare, membrii familiei dumneavoastră care provin din ţări terţe trebuie să depună din timp o cerere către consulatul sau ambasada ţării în care doresc să meargă. Cererea trebuie să fie tratată rapid şi gratuit.
În general, ţările care fac parte din spaţiul Schengen (în care cetăţenii europeni pot călători fără paşaport) eliberează vizele în termen de 15 zile, excepţie făcând situaţiile destul de rare în care întârzierea este temeinic justificată.
Documentele pe care membrii de familie provenind din ţări terţe trebuie să le depună pentru a obţine viza pot varia de la o ţară la alta. Înainte de a călători în altă ţară, contactaţi consulatul sau ambasada ţării respective pentru a afla ce documente trebuie să depună membrii dumneavoastră de familie odată cu cererea de obţinere a vizei.


[ link extern ]

Va pot fi utile si informatiile pe care le gasiti aici:
[ link extern ]
Art. 5 din Directiva 2004/38/CE a Parlamentului European si a Consiliului spune asa:
(1) Fara a aduce atingere dispozitiilor privind documentele de calatorie aplicabile controalelor la frontierele nationale, statele membre permit intrarea pe teritoriul lor a cetatenilor Uniunii care detin carti de identitate valabile sau pasapoarte valabile, precum si a membrilor familiilor acestora care nu au cetatenia unui stat membru si care detin pasapoarte valabile.
Cetatenilor Uniunii nu le pot fi impuse vize de iesire si nici alte formalitati echivalente.
(2) Membrilor de familie care nu au cetatenia unui stat membru li se cere numai sa posede o viza de intrare in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 539/2001 sau, daca este cazul, cu legislatia interna. In sensul prezentei directive, detinerea permisului de sedere valabil mentionat la articolul 10 scuteste membrii de familie de obligatia de a obtine o viza.
Statele membre acorda acestor persoane toate facilitatile pentru a obtine vizele necesare. Aceste vize se elibereaza gratuit, in cel mai scurt termen si pe baza unei proceduri accelerate.
(3) Statul membru gazda nu aplica stampila de intrare sau de iesire in pasaportul membrilor de familie care nu au cetatenia unui stat membru, daca acestia prezinta permisul de sedere mentionat la articolul 10.


In art. 10 se precizeaza urmatoarele:
(1) Dreptul de sedere al membrilor de familie ai unui cetatean al Uniunii care nu sunt resortisanti ai unui stat membru se confirma prin eliberarea unui document intitulat „Permis de sedere de membru de familie pentru un cetatean al Uniunii”, in termen de cel mult sase luni de la data la care acestia prezinta cererea. O confirmare a depunerii cererii pentru permisul de sedere se elibereaza imediat.
[ link extern ]

Iar pe site-ul oficial britanic am gasit aceasta informatie:
Regulation 11(2) states all non-EEA family members of EEA nationals must be admitted to the UK on production of a valid passport and either a family permit, a residence card or a permanent residence card.
A family member can be denied admission in accordance with Regulation 19(1) & (2) on grounds of public policy, security and health OR if he is not accompanying or joining an EEA national who has a right to reside under EEA Regulations.

[ link extern ]
EEA inseamna European Economic Area, care include si Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sotia nevoie de viza de intrare pentru grecia daca are permis de sedere - membru familie ( ea este cetatean non-ue ) lgstoian lgstoian Dupa cum spune si titlul , vreau sa stiu daca sotia are sau nu nevoie de viza de intrare pentru Grecia. Ea are Permisul de Sedere - Membru de Familie. ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie anglia carmen 24 carmen 24 salut in vara asta as vrea sa ma casatoresc in anglia cu un cetatean polonez de ce acte as avea nevoie?si de unde as putea sa le iau de aici sau din anglia? ... (vezi toată discuția)