Buna Ziua,
Va rog foarte mult ,daca ma poate informa cineva in cazul in care sunt nemultumit de rezultatul unui proces,si doresc sa declar apel,in aceasta forma de contestare a deciziei se schimba judecatorul care a dat hotararea,sau ramane tot la latitudinea lui ? In cazul respingerii apelului ce alte cai de atac mai am la dispozitie?
Si daca atitudinea judecatorului a fost vadit partinitoare si lipsita de impartialitate,cui ma pot adresa sau scrie un memoriu,ca pe viitor posibilele mele cauze sa nu mai fie repartizate acestuia?
Va multumesc mult, si asigur pe toti cei care ma ajuta,de toata stima si gratitudinea mea.
Cu respect
Stimate Domnule Avocat Gabriel Klein,
Va multumesc pentru raspuns,insa cu tot respectul legea este aberanta si lipsita de flexibilitate.
Chestia cu ,,asta este!'' denota o rigiditate pe care sper sa nu o intalnesc si in Instanta.
Este de asteptat ca o persoana care nu s-a confruntat cu probleme grave de sanatate, sa nu empatizeze prea mult cu cu cei aflati in astfel de situatii...in cazul asta nu vad la ce ar mai folosi un avocat...taiem in carne vie ,luam maxim din ce ne permite legea,si asta este...
Mie mi se pare nefiresc,ca eu sa fiu privat de alimentele de baza,iar fiul meu sa isi satisfaca viciile din banii primiti,adica sa fumeze tigara dupa tigara,asta in cazul in care mai exista minimum de moralitate in sufletele celor care iau decizii ce afecteaza viata oamenilor.
Cu stima.
Buna Ziua
Sunt divortat din 2003 si tatal unui baiat care a implinit de curand 18 ani,relatiile mele cu fosta mea sotie au fost deosebit de incordate intrucat timp de 11 ani nu mi-a permis sa ma implic in viata fiului meu desi exista un program de vizita stabilit prin lege.
Aceasta situatie a dat curs unui lung sir de procese,plangeri penale,sesizarea de catre mine a autoritatilor abilitate ale statului pentru asemenea situatii...toate acestea fara rezultate...in cele din urma copilul a fost indoctrinat si instrainat de mine,insa desi drepturile mele au fost permanent incalcate,am fost constant dat in judecata pentru plata pensiei de intretinere,de care m-am achitat intodeauna.
Insa in anul 2013 am fost diagnosticat cu tumoare cerebrala maligna,fiind operat si urmand ulterior proceduri oncologice.In iunie 2015 am fost pensionat de boala,intrucat starea sanatatii mele nu s-a imbunatatit,manifest in continuare numeroase crize epileptice cu pierdere de cunostinta,atacuri de panica,ameteli,pierderi de echilibru,si multe alte neplaceri asociate si cu tratamentul unor astfel de afectiuni.
Cu toata acesta situatie,fosta mea sotie a continuat sa ma actioneze in judecata,doar din dorinta de a-mi agrava boala si de a se razbuna,cum procesul a durat foarte mult au urmat plati retroactive,si a depus chiar si o plangere penala impotriva mea intrucat procesul nefiind finalizat si suma nestabilita,nu isi livrasera banii,plangerea a fost respinsa ca nefondata,intrucat exista un proces pe rol.
Acum am fost din nou citat de aceasta data cu fiul meu in calitate de reclamant...mentionez un aspect important...fosta mea sotie si cu actualul ei concubin sunt persoane care lucreaza in sistemul public si au declaratiile de avere publicate...acestia realizeaza impreuna venituri lunare ce depasesc 5600 RON...in contrast cu pensia mea care este de 657 de lei,din care pana de curand imi era retinuta suma de 213 lei .
Aceasta decizie nedreapta,din punctul meu de vedere mi-a inrautatit mult starea sanatatii,intrucat am fost privat de alimentele necesare,medicatie,posibilitati de trai...viata mea fiind una deosebit de austera.
Acum ca fiul meu a implinit 18,imi pare nejustificata cererea sa de prelungire a obligatiei de intretinere,intrucat cum v-am descris ea este doar pretextul mamei sale de a imi face rau....avand in vedere starea mea de sanatate...si faptul ca stresul si neajunsurile imi pot provoca oricand o recidiva tumorala,ca speranta de viata a persoanelor care sufera de afectiuni oncologice si neurologice de acest gen este redusa,ca o reducere a pensiei mele este in fond un atac la sansele mele de supravetuire si a dreptului meu la existenta,tinand cont de posibilitatile materiale mai mult decat satisfacatoare ale familiei reclamantului,exista vreo exceptie care poate fi invocata pentru incetarea obligatiei de intretinere?sau macar de reducere a cuantumului ei,stiu ca legea prevede un maxim de 25% pentru un copil,tot timpul eu fiind obligat sa platesc maximum indiferent de precizarile mele....nici veniturile mele ocazionale nu au facut exceptie pe vremea cand lucram,calcularea lor facand ca pensia sa ajunga disproportionat de mare in comparatie cu veniturile mele lunare de atunci.
Va rog mult sa imi spuneti cum sa procedez,ce exceptii as putea sa invoc in fata instantei daca exista un temei legal pentru asemenea situatii...fiul meu inca este la liceu,rezultatele sale scolare sunt slabe,migrand la un liceu mai modest dupa ce acumulase 6 corigente,in schimb este major si capabil de munca la ora actuala.
Va multumesc pentru timpul si rabdarea acordata
Cu deosebit respect