Buna Ziua,
Va rog foarte mult ,daca ma poate informa cineva in cazul in care sunt nemultumit de rezultatul unui proces,si doresc sa declar apel,in aceasta forma de contestare a deciziei se schimba judecatorul care a dat hotararea,sau ramane tot la latitudinea lui ? In cazul respingerii apelului ce alte cai de atac mai am la dispozitie?
Si daca atitudinea judecatorului a fost vadit partinitoare si lipsita de impartialitate,cui ma pot adresa sau scrie un memoriu,ca pe viitor posibilele mele cauze sa nu mai fie repartizate acestuia?
Va multumesc mult, si asigur pe toti cei care ma ajuta,de toata stima si gratitudinea mea.
Cu respect
Dupa declararea apelului si expirarea termenului de apel, dosarul este inaintat la instanta superioara, adica daca v-ati judecat pe fond la judecatorie, apelul se va judeca de tribunal in complet de 2 judecatori, deci alta instanta si alt complet de judecata.
Dupa pronuntarea deciziei in apel, hotararea va ramane definitiva.
Este prematur a va spune ce alte cai puteti avea ulterior.
Formulati apel, motivati, solicitati suplimentare de probatorii daca bineinteles este cazul si vedeti intai ce si cum se va pronunta instanta de apel.
In apel cauza se va judeca de un alt complet decat cel de la fond,de principiu,impotriva unei hotarari definitve se mai pot exercita caile de atac extraordinare de atac:contestatia in anulare(art.503-508 NCPC) si revizuirea(art.509-513 NCPC)
Buna ziua,
1. Puteti sa folositi, IN TERMENUL LEGAL, calea de atac ce este stabilita de codul de procedura civila functie de tipul de dosar al dumneavoastra (apel sau recurs).
2. In calea de atac, indiferent care va fi ea, se schimba atat gradul instantei (nu va mai judecati la judecatorie ci la tribunal) si va fi un cu totul alt complet de judecata (de doi judecatori - daca este apel sau 3 judecatori- daca este recurs).
3. Daca aveti PROBE CERTE ca a existat o influenta asupra judecatorului de la fond (desi ma indoiesc sa le aveti), va puteti adresa CSM-ului cu o plangere. Daca NU AVETI DOVEZI IREFUTABILE va sfatuiesc sa stati linistit.
Din cate inteleg la fond nu ati avut avocat asa ca, acea atitudine partinitoare pe care o acuzati, sa fi fost, de fapt, raspunsuri la solicitarile avocatului partii adverse, raspunsuri formulate in limbajul strict juridic, pertinente si legale. Daca dumneavoastra nu ati stiut cum sa va formulati apararile asta nu inseamna ca judele a foist partinitor.
Cai de atac
Narcisa30
Ma judec într un dosar la curtea de apel ,sentinta a fost data și precizează definitiva și irevocabila ,spuneți mi va rog mai este vreo șansă de ... (vezi toată discuția)