avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate hcatalin

Activitate hcatalin

Răspuns la discuția Plangere penala
Am inclusiv inregistrarea telefonica in care recunoaste avansul primit de 1 500 lei.In mesaje spune ca imi restituie avansul dar nu specifica suma.Eu in schimb am specificat si in mesaje suma de 1500 lei.
Discuție Plangere penala
Se prezinta urmatoarea situatie: am gasit pe OLX o persoana care sa-mi faca o lucrare din fier forjat in speta la trei balcoane balustrazile.A venit la masuratori mesterul am cazut de acord asupra pretului si i-am dat un avans de 1500 lei.Avansul i l-am dat fara acte si fara martori.Termenul la care ne-am inteles ptr executie era de 3 saptamani.Dupa trei saptamani am incercat sa-l contactez si nu mi-a mai rasp la telefon decat foarte rar prin mesaje SMS.Tot promtea ca vine cu balustrazile la montaj ca maine ca poimane , apoi ca e bolnav internat in spital etc.Vazand ca nu vine la montaj si ca nu mai rasp la telefon sotia mea a gasit profilul dansului pe facebook (care era public) si a postat o poza a dansului povestind toata intamplarea.In acest moment el m-a sunat si a zis ca-i face plangere penala sotie mele pentru ca a postat pe facebook poza dansului impreuna cu intamplarea. In acest caz acest mester poate sa faca asa ceva??Mentionez ca nu mi-a restituit nici avansul acordat cu toate ca l-am cerut.In mesajele triimise de dansul recunoaste ca a primit avansul chiar daca nu am semnat nimic si nu avem martori.
Intradevar pe teren nu pot pretinde niciun drept si in CF apare sotia cu 1/1.Dar pe CF si in dreptul imobilului construit apare doar sotia cu 1/1.Aici nu trebuia sa apara sotia cu 1/2?
Am construit o casa pe terenul sotiei.Sotia a intabulat casa dar pe CF-ul nou scos apare doar ea.Casa a fost construita in timpul casatoriei contribuind amandoi cu bani la constructia ei.Eu de ce nu apar pe extrasul CF?Eu nu am niciun drept asupra acelei case?
Sa inteleg ca eu în caz de divort nu am dreptul la o parte din acea casa?
Buna ziua.Am construit o casa impreuna cu sotia pe terenul mostenit de ea de la parintii ei.Suntem casatoriti iar pe terenul pe care am construit casa era o casa veche pe care am demolat-o apoi am construti casa noua.Receptia casei s-a facut doar pe numele sotiei.Amandoi am contribuit cu bani la constrctia casei.Am intabulat casa si pe extrasul CF apare doar sotia.Autorizatia de constrctie este de asemenea pe numele sotiei.Avand in vedere ca suntem casatoriti si amandoi am contribuit cu bani la constrctia casei (inclusiv parintii mei) eu ce drepturi am din acea casa in caz de divort?Mentionez ca avem si doi copii.In caz de divort cum se face partajul acelei case?Tot in timpul casatoriei am dobandit si un apartament dar acel apartament in CF este numele ambilor.De ce la intabulare casa construtia impreuna este doar pe numele sotiei?