avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate casa construita pe terenul sotiei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate casa construita pe terenul sotiei?

Am construit o casa pe terenul sotiei.Sotia a intabulat casa dar pe CF-ul nou scos apare doar ea.Casa a fost construita in timpul casatoriei contribuind amandoi cu bani la constructia ei.Eu de ce nu apar pe extrasul CF?Eu nu am niciun drept asupra acelei case?
Cel mai recent răspuns: hcatalin , utilizator 21:35, 14 Martie 2017
Buna seara,
Dumneavoastra, ca si sotia aveti cate 1/2 din casa.
Doar in caz de divort sotia va avea dreptul sa pastreze casa in materialitate iar dumneavoastra aveti drept la o sulta echivalenta cu jumatate din valoarea casei.
La teren nu aveti dreptul fiind doar proprietatea sotiei.
Faptul ca nu sunteti trecut in CF nu are importanta.
Intradevar pe teren nu pot pretinde niciun drept si in CF apare sotia cu 1/1.Dar pe CF si in dreptul imobilului construit apare doar sotia cu 1/1.Aici nu trebuia sa apara sotia cu 1/2?
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
hcatalin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie imobil pe terenului celuilat sot- drepturi in caz de divort hcatalin hcatalin Buna ziua.Am construit o casa impreuna cu sotia pe terenul mostenit de ea de la parintii ei.Suntem casatoriti iar pe terenul pe care am construit casa era o ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Costel Badiu Costel Badiu Buna seara , as ruga pe cineva care are idee la urm: mea intrebare: Tatăl meu a construit o casa pe terenul părinților lui ( bunicii mei) . Constructia ... (vezi toată discuția)