Buna seara,
Nu s-a facut niciun act intre unchiul meu si bunica,
Au profitat de nestiinta ei si au facut acte doar pe numele lor.
Marele avantaj fiind ca, sotia unchiului avand acelasi prenume ca al bunicii, dupa casatoria cu fiul ei, a primit si numele de familie ca al ei, deci, nume si prenume identice, dar alta persoana.
Multumesc,
Buna ziua,
Bunica din partea mamei, acum peste 30 de ani, a plecat de la tara si a cumparat in cartierul Colentina, o casa la curte, fara sa faca acte(cica asa era atunci), a facut doar chitanta la notar. Casa de la tara nu a vandut-o, in prezent locuieste mama(s-a retras la tara), pt. ca eu si sora mea sa stam in apartament.
Mentionez faptul ca, bunica are doi copii, o fata(mama) si un baiat.
In perioada in care a cumparat casa, mama fiind maritata cu tata, locuiau la bloc, intr-o garsoniera, ulterior au primit de la munca un apartament cu trei camere, iar bunica a locuit la curte cu fisu(unchiu), pana acesta s-a casatorit.
Dupa cativa ani, unchiul s-a casatorit si a facut acte pe casa, trecandu-se doar el cu sotia lui, fara sa o treaca si pe bunica si fara sa o intrebe si pe mama, s-a aflat mult mai tarziu despre acest fapt. Sotia lui are prenumele ca al bunicii si de aici cred ca a fost usor in aceea perioada sa faca acte nelegale.
Greseala mamei a fost ca nu a cerut nimic la momentul ala, dar acum cand unchiul solicita parte din casa de la tara, mama vrea si ea partea ei din casa cumparata de bunica.
Unchiul nu este de acord sa imparta casa, iar mama se gandeste sa-l de-a in judecata .
Credeti ca se poate face ceva?
Am facut sesizare online la ANAF pt. lipsa contractului de inchiriere si la Primarie, tot online, pt. ca presedintele de asociatie, nu a dat propietarul in judecata pt. neplata intretinerii, 16,337 lei.
Multumesc,
Am sa incerc sa fac asta, cu ajutorul administratorului.
Partea nasoala este ca, propietarul are o datorie la intretinere de 16,337 lei si nu este dat in judecata de catre administrator impreuna cu asociatia de propietari.
Asta ma duce cu gandul ca, poate si administratorul are implicare, sa primeasca ceva atentii de la propietar.
Oare ANAF are vreo lege in care sa verifice contractele de inchiriere?
Propietarul este plecat din tara, banii pe chirie ai primeste administratorul.
Multumesc,
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in problema pe care o intampin cu vecinii chiriasi de sub apartamentul meu, care fac galagie si nu au contract de inchiriere.
De anul trecut, la ap. nr. 1, s-au mutat chiriasi, care dupa o perioada au inceput sa faca galagie, adica: vorbesc foarte tare, tipa copii prietenilor care vin aproape zilnic la ei, trantesc si se cearta, asta se intampla in unele zile pana la orele 00--02am.Partea nasoala este ca , pana pe la orele 19-20:00, este liniste.
Am mers la ei si le-am sugerat pe un ton prietenos, sa inceteze cu galagia dupa orele 22:00, dar nu au vrut, au continuat.
Am chemat Politia de cateva ori, acestia au amendat chiriasii, dar dupa plecarea Politiei, faceau galagie mai mare.
Am mers personal la sectia de Politie de unde apartin si am facut o sesizare.Ulterior am discutat cu ofiterul de proximitate, care mi-a relatat faptul ca, nu are ce sa le faca, acestia chiar daca primesc amenzi, nu le platesc,iar eu trebuie sa chem de fiecare data Politia.
Atunci i-am spus agentului ca am sa merg mai departe(reclamatie comandant sectie), iar el mi-a spus ca,, pot sa plec de pe acum''.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce trebuie sa fac in acest sens, pt. a scapa de acesti chiriasi.
Multumesc frumos,