Buna ziua,
Bunica din partea mamei, acum peste 30 de ani, a plecat de la tara si a cumparat in cartierul Colentina, o casa la curte, fara sa faca acte(cica asa era atunci), a facut doar chitanta la notar. Casa de la tara nu a vandut-o, in prezent locuieste mama(s-a retras la tara), pt. ca eu si sora mea sa stam in apartament.
Mentionez faptul ca, bunica are doi copii, o fata(mama) si un baiat.
In perioada in care a cumparat casa, mama fiind maritata cu tata, locuiau la bloc, intr-o garsoniera, ulterior au primit de la munca un apartament cu trei camere, iar bunica a locuit la curte cu fisu(unchiu), pana acesta s-a casatorit.
Dupa cativa ani, unchiul s-a casatorit si a facut acte pe casa, trecandu-se doar el cu sotia lui, fara sa o treaca si pe bunica si fara sa o intrebe si pe mama, s-a aflat mult mai tarziu despre acest fapt. Sotia lui are prenumele ca al bunicii si de aici cred ca a fost usor in aceea perioada sa faca acte nelegale.
Greseala mamei a fost ca nu a cerut nimic la momentul ala, dar acum cand unchiul solicita parte din casa de la tara, mama vrea si ea partea ei din casa cumparata de bunica.
Unchiul nu este de acord sa imparta casa, iar mama se gandeste sa-l de-a in judecata .
Credeti ca se poate face ceva?
Buna seara,
Ce fel de act a incheiat unchiul dumneavoastra cu bunica dumneavoastra?
Daca este act de vanzare cumparare atunci este foarte greu sa se solicite de mama dumneavoastra ceva din acea casa avand in vedere ca bunica avea tot dreptul sa instraineze bunul ei fara sa solicite acordum NIMANUI nici al fiicei1
Dupa decesul bunicii bunurile care au fost in proprietatea bunicii de impart in doua parti egale celor doi copii!
Buna seara,
Nu s-a facut niciun act intre unchiul meu si bunica,
Au profitat de nestiinta ei si au facut acte doar pe numele lor.
Marele avantaj fiind ca, sotia unchiului avand acelasi prenume ca al bunicii, dupa casatoria cu fiul ei, a primit si numele de familie ca al ei, deci, nume si prenume identice, dar alta persoana.
Multumesc,
Daca aveti actul de mana , chitanta de la notar , actele de stare civila, a bunicii, mamei ,fratelui si a sotiei fratelui , actele intocmite de catre fratele mamei cand si-a trecut pe nume casa, va duceti la un cabinet de avocatura pentru deschiderea unei actiuni de constatare. si partaj