avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nepoții au drept la moștenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nepoții au drept la moștenire?

Bunicul meu este în viața,el dorește să facă acte unchiului meu,mama mea (a decedat )este fiica bunicului meu,eu sunt fica acesteia,SI mai am un frate.poate bunicul sa facă acte(acesta deține act legal de moștenitor pe numele lui) legale unchiului meu? bunicul meu a pierdut actul de moștenitor poate scoate alt act?
Cel mai recent răspuns: Mitrofan Elena , utilizator 15:37, 22 Ianuarie 2018
Despre ce acte este vorba?Poate solicita un duplicat dupa certificatul de mostenitor.
In curtea bunicului meu mama mea a făcut casa.aceasta a decedat acum 3ani.casa facuta de mama mea e pe numele bunicului.aceasta casa ia rămas după moartea mamei fratelui meu care a continuat să o renoveze(deține chitanțe cu investiția).in curte sunt trei case una bătrânească a bunicului,alta a unchiului meu,alta a mamei, bunicul meu nu mai are copiii în viața decât unchiul SI nepoții..avem dreptul la casa mamei.(pe autorizația de construire apare SI tatăl meu,ce șanse avem sa păstrăm cașa mamei.

DAN POPESCU a scris:

Despre ce acte este vorba?Poate solicita un duplicat dupa certificatul de mostenitor.

Jim

Mitrofan Elena a scris:

In curtea bunicului meu mama mea a făcut casa.aceasta a decedat acum 3ani.casa facuta de mama mea e pe numele bunicului.aceasta casa ia rămas după moartea mamei fratelui meu care a continuat să o renoveze(deține chitanțe cu investiția).in curte sunt trei case una bătrânească a bunicului,alta a unchiului meu,alta a mamei, bunicul meu nu mai are copiii în viața decât unchiul SI nepoții..avem dreptul la casa mamei.(pe autorizația de construire apare SI tatăl meu,ce șanse avem sa păstrăm cașa mamei.

[

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de mostenire mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Problema mea e putin mai complicata dar sper ca o sa ma intelegeti. Ambii bunici din partea mamei au decedat cu multi ani in urma, mai intai ... (vezi toată discuția)