avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriasi galagiosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriasi galagiosi

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in problema pe care o intampin cu vecinii chiriasi de sub apartamentul meu, care fac galagie si nu au contract de inchiriere.
De anul trecut, la ap. nr. 1, s-au mutat chiriasi, care dupa o perioada au inceput sa faca galagie, adica: vorbesc foarte tare, tipa copii prietenilor care vin aproape zilnic la ei, trantesc si se cearta, asta se intampla in unele zile pana la orele 00--02am.Partea nasoala este ca , pana pe la orele 19-20:00, este liniste.
Am mers la ei si le-am sugerat pe un ton prietenos, sa inceteze cu galagia dupa orele 22:00, dar nu au vrut, au continuat.
Am chemat Politia de cateva ori, acestia au amendat chiriasii, dar dupa plecarea Politiei, faceau galagie mai mare.
Am mers personal la sectia de Politie de unde apartin si am facut o sesizare.Ulterior am discutat cu ofiterul de proximitate, care mi-a relatat faptul ca, nu are ce sa le faca, acestia chiar daca primesc amenzi, nu le platesc,iar eu trebuie sa chem de fiecare data Politia.
Atunci i-am spus agentului ca am sa merg mai departe(reclamatie comandant sectie), iar el mi-a spus ca,, pot sa plec de pe acum''.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce trebuie sa fac in acest sens, pt. a scapa de acesti chiriasi.
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Irmuresan , utilizator 10:48, 2 Noiembrie 2019
Discutati cu proprietarul si ii puneti in vedere ca veti sesiza ANAF-ul daca nu isi potoleste chiriasii sau nu isi cauta altii linistiti.
Oare ANAF are vreo lege in care sa verifice contractele de inchiriere?
Propietarul este plecat din tara, banii pe chirie ai primeste administratorul.
Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2017
saimarica, utilizator
ANAF poate verifica daca exista contract de inchiriere la adresa respectiva. Discutati intai cu proprietarul si apoi decideti ce veti face in continuare.
Am sa incerc sa fac asta, cu ajutorul administratorului.
Partea nasoala este ca, propietarul are o datorie la intretinere de 16,337 lei si nu este dat in judecata de catre administrator impreuna cu asociatia de propietari.
Asta ma duce cu gandul ca, poate si administratorul are implicare, sa primeasca ceva atentii de la propietar.
Inregistrarea contractului de locatiune,reprezinta obligatie in sarcina proprietarului
Neinregistrarea contractului de locatiune,reprezinta fapta prevazuta si pedepsita de legea penala=evaziune fiscala
Partea nasoala este ca, propietarul are o datorie la intretinere de 16,337 lei si nu este dat in judecata de catre administrator

Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,cu limita de competenta de executir hotarari dispuse de catre adunarea generala,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu poate de la sine putere sa actioneze in instanta restantierii
Responsabilitatea recuperarii sumelor cu titlu de restanta revine exclusiv asociatiei de proiprietari prin reprezentant legal=presedintele de asociatie,sau persoana mandatata de catre acesta

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)
Buna seara. de aproximativ 3 luni de zile am probleme cu 1 chirias ... Twardy1 Twardy1 Buna seara. De aproximativ 3 luni de zile am probleme cu 1 chirias foarte galagios, care sta deasupra mea, care isi aduce prietenii de 3-5 ori pe saptamana si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sesiza un proprietar care inchiriaza fara contract? ipostolache ipostolache Buna ziua! Problema pe scurt: De cativa ani am in apartamentul de la etajul superior chiriasi. Unii au fost cu bun simt si n-am avut ce le reprosa, altii ... (vezi toată discuția)