avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. De aproximativ 3 luni de zile am probleme ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. De aproximativ 3 luni de zile am probleme cu 1 chirias ...

Buna seara. De aproximativ 3 luni de zile am probleme cu 1 chirias foarte galagios, care sta deasupra mea, care isi aduce prietenii de 3-5 ori pe saptamana si in intervalul 00:00 - 4:00 AM, face zgomot prin: tropaituri si sarituri in casa, oameni tipand/razand, oameni ce vorbesc foarte tare.
Am vorbit mai intai cu el si i-am explicat situatia, asta cand a inceput acum aprox 3 luni si s-a dovedit ca nu am niciun fel de intelegere din partea lui.
Am vorbit apoi cu proprietarul care initial m-a rugat sa nu fac plangere la politie, si ca ma ajuta. Dar apoi m-a luat in ras si mi-a zis ca asta e, mai da chiriasul petreceri.
Am incercat sa inregistrez cat de mult am putut cu telefonul, dar calitatea audio nu e asa buna, in schimb am inregistrare cu zgomot in acest interval orar.
Am chemat politia, dar refuza sa dea drumul la usa iar politistii nu pot intra fara mandat.
Am mers la sectia de politie si am explicat ca vreau sa depun plangere. Am scris o cerere cu cateva informatii sumare la indemnul politistului de serviciu, care mi-a spus ca voi fi contactat de politistul de proximitate sa ii dau toate detaliile in maximum 30 de zile ( Cererea a fost facuta pe data de 7 decembrie.
Am vorbit cu un vecin de deasupra acestor chiriasi, care mi-a spus ca si el este deranjat de zgomotul pe care il fac acestia, si ca imi confirma spusele la politie daca am nevoie.
Inca nu am fost contactat de politistul de proximitate si lucrurile devin din ce in ce mai rele, sunt la capatul puterilor....m-am mutat in alta camera sa pot dormi, dar nici aici nu mai am liniste.
Ma puteti ajuta va rog mult de tot cu raspunsul la cateva intrebari?
1. Eu maine merg la sectia de politie sa le dau mai multe detalii pentru politistul de proximitate. Am sa descriu un timeline al evenimentelor, cu apeluri catre : chirias si proprietar, prin care arat ca am incercat sa rezolv asa cu ei, apoi faptul ca proprietarul nu mi-a mai raspuns la telefon + de cate ori am sunat la politie. Am sa incerc sa explic cam tot ce s-a intamplat si la final mentionez faptul ca mai este ( minim ) 1 vecin deranjat in afara mea, care ar putea sa confirme ce am spus. Este ok felul in care vreau sa expun problema?
2. ANAF: probabil nu au contract chiriasii cu proprietarul, un politist m-a atentionat ca pot eu sa merg sa fac reclamatie la anaf cu privire la acest aspect. Ce se poate intampla si ce concescinte poate intampina( atat proprietarul cat si chiriasul )? Sa fac declaratie acum, sau dupa ce vorbesc cu politistul de proximitate.
3. Realistic vorbind, in urma tuturor acestor demersuri ce se poate intampla? Locuiesc cu sotia si amandoi avem joburi foarte solicitante, si trebuie sa ne trezim la ora 6 dimineata. A devenit un calvar si seara am anxietate inainte sa merg sa ma culc, deoarece stiu ca voi fi trezit de zgomot. Atat chiriasul cat si proprietarul sunt foarte nesimtiti. Chiriasul tropaie cat poate de tare constant dupa ora 11:00, cautand parca intentionat sa ma deranjeze.
4. Am sa merg sa mai vorbesc cu alti vecini de pe palier cu el ( in afara de vecinul care a zis ca imi confirma, ce sta deasupra lui ), ca sa vad daca imi mai poate confirma cineva plangerea.
5. La Asociatie mi s-a spus ca sa merg la politie ca ei nu au ce sa faca. Pot sa fac vreun demers cu asociatia daca invoc vreo lege?
Si in mare, avand in vedere faptul ca nu sunt in domeniu, este ok abordarea mea?
Considerati ca ar trebui sa mai fac ceva in plus, sau sa nu fac ceva din ce am spus?
Va multumesc mult de tot daca ati citit tot topicul, si orice comentariu/sfat este de un ajutor ENORM. O seara buna.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:32, 14 Decembrie 2022
Si cel mai important.
Stiu numele si numarul de telefon atat al proprietarului cat si al chiriasului.
Eu stau cu sotia in apartament, care e trecut pe numele mamei ei, deci nu stam in chirie.
Voi face plangerea atat catre chirias cat si catre proprietar ca sa ii determin sa se intample ceva. E ok asa?
Din pacate in acest caz doar politia poate sa actioneze, conform prevederilor din legea 61/1991. O reclamatie scrisa, facuta de mai multe persoane e un plus, asa ca incercati sa va convingeti vecinul/vecinii sa faca acelasi demers.
Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
..................................
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
[ link extern ]
Odata cu inceputul anulului viitor va fi obligatoriu si inregistrarea contractelor de inchiriere la ANAF.
www.avocatnet.ro/t15546/inre...
Poate va ajuta si informatiile de mai jos
[ link extern ] /
Inregistrarile dv sunt inutile deoarece nu sunteti autoritate competenta,nu detineti baza tehnica autorizata,inregistrarile nu sunt autorizate conform dispozitii in vigoare
Daca exista si alti vecini deranjati ,este in avantajul dv-daca acestia inteleg sa va sustina prin declaratii date la politie
Reclamatia la ANAF genereaza eventuale sanctiuni in sarcina proprietarului
Asociatia de proprietari nu are autoritatea si competenta sa se implice in solutionare diferende/litigii intre locatari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini extrem de galagiosi pe timpul noptii si nu numai ! peterbilt peterbilt De aproximativ doi ani ma confrunt cu o situatie extrem de frustranta care tinde sa devina disperata. Deasupra apartamentului in care locuiesc eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii galmel galmel Stimati Domni/Doamne, Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient. Locuiesc ... (vezi toată discuția)