Buna ziua. Daca cineva a avut un proces cu o companie din strainatate, si a castigat procesul sau o intelegere cu compania, si urmeaza sa primeasca o suma de bani intr-un cont din RO, poate aceasta suma sa fie impozitabila? Sau cum se procedeaza?
Buna seara, stiu ca s-a mai discutat acest subiect pe undeva prin acest forum, insa dat fiind faptul ca nu am vazut raspunsuri recente, doresc sa aflu cum se poate proceda in situatia prezentata mai jos in prezentul an 2017 :
M-am mutat de curand intr-o garsoniera extrem de mica (17 m patrati), cu catelul meu, un buldog francez. Am aflat din prima saptamana chiar de la domnul administrator ca in acest bloc va trebui sa platesc 50 de lei pe LUNA, taxa pentru catel. Mi se pare o suma enorma pentru un animal de companie avand in vedere ca blocul NU detine lift si ghena. Pentru consumul de apa exista apometre deci platesc ce consum.
Nu am o problema cu o taxa pentru curatenie, insa 50 de lei pe luna pentru un animal in 17 m patrati in conditiile date mi se pare strigator la cer. Mi s-a spus ca asta este hotararea inca din 2014 si ca voi primi o copie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele, daca ma poate ajuta cineva:
Cum se calculeaza aceasta suma pentru taxa pe animal?
Cum se poate contesta in termeni legali aceasta hotarare?
Astept nerabdatoare raspunsurile dumneavoastra,
Multumesc.
:(