avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se poate contesta o hotarare a unei Asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se poate contesta o hotarare a unei Asociatii de proprietari

Buna seara, stiu ca s-a mai discutat acest subiect pe undeva prin acest forum, insa dat fiind faptul ca nu am vazut raspunsuri recente, doresc sa aflu cum se poate proceda in situatia prezentata mai jos in prezentul an 2017 :

M-am mutat de curand intr-o garsoniera extrem de mica (17 m patrati), cu catelul meu, un buldog francez. Am aflat din prima saptamana chiar de la domnul administrator ca in acest bloc va trebui sa platesc 50 de lei pe LUNA, taxa pentru catel. Mi se pare o suma enorma pentru un animal de companie avand in vedere ca blocul NU detine lift si ghena. Pentru consumul de apa exista apometre deci platesc ce consum.
Nu am o problema cu o taxa pentru curatenie, insa 50 de lei pe luna pentru un animal in 17 m patrati in conditiile date mi se pare strigator la cer. Mi s-a spus ca asta este hotararea inca din 2014 si ca voi primi o copie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele, daca ma poate ajuta cineva:

Cum se calculeaza aceasta suma pentru taxa pe animal?
Cum se poate contesta in termeni legali aceasta hotarare?
Astept nerabdatoare raspunsurile dumneavoastra,
Multumesc.
:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:17, 29 Ianuarie 2017
50 de lei este chiar o suma enorma.
Trebuie sa va prezinte o copie a acelei hotarari; e primul pas.
Nu exista o formula de calcul.
Este o taxa abuziva care poate fi contestata in instanta. Conducerea asociatiwi se ascunde in spatele aprobarii in adunarea generala.
Puteti contesta lista de plata in termen de 10 zile de la afisare iar presedintele asoc trebuie sa dea raspuns in termen de 7 zile. Contestatia se adreseaza presedintelui si nu administratorului.
In urma raspunsului primit de la asociatie puteti contesta in instanta hotararea ad gen chiar daca a fost adoptata in 2014.
Nu plătiți taxa, este abuziva.Daca nu reușiți să rezolvați pe cale juridică eu sincer vă sfătuiesc să scădeți din suma lunara de întreținere taxa aceasta și să plătiți lunar cu 50 lei mai puțin.Repet, asta ca ultima soluție.
Aveti dreptul de a sesiza instanta de judecata, dar mai inainte adresati o contestatie a cotei de intretinere la presedintele asociatie si sa luati si dovada scrisa a numarului de inregistrare.

Daca exista o hotarare a adunarii generale poate exista insa o problema.
Instanta va putea insa sa analizeze legalitatea hotararii adunarii generale daca este exista un caz de nulitate absoluta.
Cainele nu cred ca poate fi considerat ca fiind persoana si din acest motiv ati putea avea sanse de reusita.

Nu cunosc niciun caz solutionat de justitie pe asa ceva.
Cereti in scris presedintelui sa ca comunice tot in scris hotararea fiindca v-ati mutat recent si, dupa ce o primiti o contestati in instanta.
ATENTIE! Aveti numai 45 de zile de la comunicare pentru a actiona.

Alte discuții în legătură

Asociația de proprietari mi-a impus să plătesc taxe pentru cățel atât ca pentru o persoană, cât și ca animal de companie. este corect? TatianaMaxim TatianaMaxim Buna seara,am si eu o intrebare care ma macina de foarte mult timp,legat de asociatia de locatari care m.a pus sa platesc catelul ca si persoana si pe langa ... (vezi toată discuția)
Taxa de 50 de lei pentru caine la bloc CatalinChifor CatalinChifor Buna ziua. 1.Este legal sa imi ceara o taxa pt caine? 2.Daca da, poate asociatia sa imi ceara cat vor ei? Tocmai ce m am mutat in ... (vezi toată discuția)
Taxa animal de companie cuchisima cuchisima Buna ziua As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate in urmatoarea problema cu care ma confrunt Sunt detinatorul unui animal de companie (mai exact ... (vezi toată discuția)