avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa de 50 de lei pentru caine la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa de 50 de lei pentru caine la bloc

Buna ziua. 1.Este legal sa imi ceara o taxa pt caine?
2.Daca da, poate asociatia sa imi ceara cat vor ei?
Tocmai ce m am mutat in chirie...si ”baietii” din asociatie imi cer 50 lei taxa pt caine X-(!! Mi se pare sau chiar e exagerat???
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: evacsiszer@yahoo , utilizator 09:23, 2 Martie 2017
V-au informat si cu privire la temeiul legal, vreo hotarare de adunarii generale sau decizie a comitetului executiv?
Taxa este exagerata, depaseste in mod sigur cheltuielile repartizate pe nr de persoane.
Proprietarul v-a instiintat despre taxa?
Eu l am intrebat pe proprietar inainte daca este de acord cu cainele, a zis ca nu e problema...nu mi a zis nimic de nici o taxa. Iar domnul ce ma abordat a zis ca asociatia asa a hotarat, iar daca nu achit taxa trebuie sa plec din bloc.... Hai ca inteleg 10 lei...dar nu 50 lei. As putea face ceva?
Solicitati-i sa va prezinte hotararea adunarii generale.
Aveti in vedere ca asociatia de proprietari nu poate aplica amenzi si nici nu poate da chiriasii afara din locuinta. Singurul lucru pe care il pot face este sa introduca taxa in lista de plata si sa aplice penalitati.
Mai sunt si alti locatari cu caini in imobil? Ati discutat cu ei despre taxa?
Inca nu am apucat sa vorbesc cu nimeni despre chestia asta, tocmai ce m am mutat in bloc. Dar am sa fac ce ati zis. Multumesc!
Nu este temeinica si legala impunerea de taxe pentru detinatorii de animale de companie
Este netemeinica si nelegala taxa atat timp cat dispozitiile L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 prevad inregistrarea in evidenta asociatiei de proprietari a persoanelor care locuiesc in imobilul de locuit in comun
Exista hotarari judecatoresti definitive favorabile locatarilor detinatori de animale de companie care au contestat in instanta impunerea de sume pentru ca detin diferite animale de companie

Alte discuții în legătură

Taxa pentru animale, ca "persoane" BuneaMirela BuneaMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legal ca Asociatia de proprietari sa ia o hotarare privind plata la intretinere pentru o persoana, aceasta ... (vezi toată discuția)
Caini de companie la bloc Elidor Elidor Buna seara, 1.Exista o lege care reglementeaza vreun fel de consum la cheltuieli de intretinere, in cazul in care ai un caine de companie? 2.Ce nr.de lege ... (vezi toată discuția)
Este abuziva taxa pentru caini la bloc? puicotina puicotina Asociatia de proprietari m-au dat in judecata pentru neplata taxei pentru caini. In cadrul asociatiei nu a fost convocata o sedinta si nici un convocator al ... (vezi toată discuția)