Bună ziua,
Contextul la care se referă întrebările mele este o universitate de stat, iar nelămuririle mele sunt în legătură cu ședințele de departament (ȘD) (la care participă membrii departamentului) și ședințele de Consiliu al facultății (ȘCF) (la care participă membrii acestui consiliu). Întrucât aceste evenimente sunt curente în viața universitară, dar referitor la care majoritatea participanților nu au cunoștințe juridice, vă rog să aveți amabilitatea să-mi răspundeți la întrebările următoare:
1. Care ar fi procedura corectă din punct de vedere juridic legată de un proces verbal (PV)? Ar trebui ca la sfârșitul ședinței să i se dea citire, în așa fel încât participanții la ședință să ia la cunoștință de cele consemnate? Au dreptul participanții să ceară să i se dea citire, în cazul în care acest lucru nu se întâmplă?
2. Cine, în afară de persoana care întocmește PV, trebuie să semneze acest document? În cazul în care răspunsul este „numai persoana care îl întocmește”, cum considerați din punct de vedere juridic procedura immpusă de directorul de departament, în cazul ȘD, ca toți participanții să semneze PV, în condițiile în care aceștia nu au ocazia să citească cele consemnate, se așteaptă ca ei să semneze pur și simplu în caietul cu PV și atât.
3. În cea ce privește ȘCF, cum considerați demersul unui membru al Consiliului de a cere de la un coleg care a întocmit PV să i se transmită prin e-mail PV în format electronic cu scopul de a semna acest PV, cu motivația că la ședința respectivă s-au aflat pe ordinea de zi subiecte ce priveau departamentul din care face parte acest membru al Consiliului? Aceasta în condițiile în care PV este deja imprimat și semnat de colegul care l-a întocmit și se găsește la decanatul facultății respective, acolo unde îi este locul.
4. Se poate contesta conținutul unui PV? De către cine și în ce condiții?
5. Există un act normativ care să reglementeze regimul juridic al unui PV? Dacă da, se aplică prevederile respective și la cele două tipuri de ședințe menționate mai sus?
Vă mulțumesc.
Mulțumesc, așa mă decisesem, să nu fac și vreau să obțin un răspuns în scris de la angajator în legătură cu această speță. Toate cele bune.
Încă o dată, vă mulțumesc mult pentru răspuns. Pentru deplasarea în legătură cu care am pus întrebarea toate cheltuielile sunt acoperite din bugetul proiectului respectiv, deci așa cum mi-am imaginat, zilele de deplasare treebuie plătite, nu am de ce să intru în concediu fără plată.
Mulțumesc pentru răspuns. Am văzut și eu acest articol consultând codul muncii și când mi-am exprimat nedumerirea la resurse umane, invocând tocmai codul muncii, mi-a spus că s-ar aplica un act normativ referitor la deplasarea salariaților, dar nu-și mai aducea aminte exact care. Mi-a promis că-mi va da informații despre acest act normativ, însă nu am avut niciun răspuns de la ea până acum, de aceea am decis să pun întrebarea pe forum. Aveți cunoștință de așa ceva? Mulțumesc mult
Bună ziua,
Sunt asistent universitar doctorand, angajat cucontract pe perioadă determinată la o universitate. Trebuie să fac o deplasare în străinătate pentru a participa cu un grup de studenți la un proiect Erasmus+ (deci deplasarea este în interes de serviciu, întrucât universitateaa este parteneră în proiect; există un acord de parteneriat semnat de rectorul universității). Mi-a fost aprobată cererea de deplasare, însă de la resurse umane mi se spune că trebuie să fac o cerere de concediu fără plată pentru perioada deplasării, întrucât contractul meu de muncă este pe perioadă determinată, deci nu am statutul de cadru didactic titular, ci de cadru didactic asociat. Îmi puteți vă rog explica în temeiul cărui act normativ nu beneficiez de drepturi salariale pe perioada acestei deplasări, chiar dacă este în interesul angajatorului? Vă mulțumesc