avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Proces verbal - reguli de întocmire, condiții de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Proces verbal - reguli de întocmire, condiții de legalitate

Bună ziua,
Contextul la care se referă întrebările mele este o universitate de stat, iar nelămuririle mele sunt în legătură cu ședințele de departament (ȘD) (la care participă membrii departamentului) și ședințele de Consiliu al facultății (ȘCF) (la care participă membrii acestui consiliu). Întrucât aceste evenimente sunt curente în viața universitară, dar referitor la care majoritatea participanților nu au cunoștințe juridice, vă rog să aveți amabilitatea să-mi răspundeți la întrebările următoare:
1. Care ar fi procedura corectă din punct de vedere juridic legată de un proces verbal (PV)? Ar trebui ca la sfârșitul ședinței să i se dea citire, în așa fel încât participanții la ședință să ia la cunoștință de cele consemnate? Au dreptul participanții să ceară să i se dea citire, în cazul în care acest lucru nu se întâmplă?
2. Cine, în afară de persoana care întocmește PV, trebuie să semneze acest document? În cazul în care răspunsul este „numai persoana care îl întocmește”, cum considerați din punct de vedere juridic procedura immpusă de directorul de departament, în cazul ȘD, ca toți participanții să semneze PV, în condițiile în care aceștia nu au ocazia să citească cele consemnate, se așteaptă ca ei să semneze pur și simplu în caietul cu PV și atât.
3. În cea ce privește ȘCF, cum considerați demersul unui membru al Consiliului de a cere de la un coleg care a întocmit PV să i se transmită prin e-mail PV în format electronic cu scopul de a semna acest PV, cu motivația că la ședința respectivă s-au aflat pe ordinea de zi subiecte ce priveau departamentul din care face parte acest membru al Consiliului? Aceasta în condițiile în care PV este deja imprimat și semnat de colegul care l-a întocmit și se găsește la decanatul facultății respective, acolo unde îi este locul.
4. Se poate contesta conținutul unui PV? De către cine și în ce condiții?
5. Există un act normativ care să reglementeze regimul juridic al unui PV? Dacă da, se aplică prevederile respective și la cele două tipuri de ședințe menționate mai sus?
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)
Contestare pv doinagherasim doinagherasim Dupa sedinta de Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, in procesul verbal, s-a consemnat ca toti cei prezenti au fost de acord cu ceea ce scrie in acest ... (vezi toată discuția)
Pv.ad. gen. tomasso tomasso La multi ani! Procesul verbal al Ad. gen., poate fi redactat de un membru al asociatiei de prop.sau nu are importanta cine il intocmeste? (vezi toată discuția)