avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contestare PV
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contestare PV

Dupa sedinta de Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, in procesul verbal, s-a consemnat ca toti cei prezenti au fost de acord cu ceea ce scrie in acest caiet, cu toate ca s-a votat contra unor lucruri propuse, cu doua voturi in plus si mai ales ca unele cereri ale proprietarilor nu au fost specificate in PV, iar altele nici nu s-au discutat.
Procesul verbal nu este semnat de catre nimeni (presedinte, cenzor, administrator, cel ce a scris PV).
Eu, ca proprietar in Asociatie, ce am fost la sedinta, am dreptul sa scriu in acel caiet, ca am votat contra, adica nu am fost de acord?
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
doinagherasim, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 14:36, 18 Noiembrie 2019
Doamna Gherasim,
Daca sunteti organizati in asociatie de proprietari, trebuie sa cunoasteti cateva chestiuni foarte importante:
- la sedinta de AG pot participa toti proprietarii, dar au drept de vot doar membrii asociatiei (am rugamintea sa intelegeti diferenta dintre proprietar si proprietar membru);
- in sedinta de AG, unul dintre cenzori face prezenta participantilor si in special a membrilor si comunica acest lucru presedintelui; functie de prezenta constatata, presedintele informeaz pe cei prezenti daca sedinta este statutara (prezenta de 50%+1 a membrilor) si atunci lucrarile se pot desfasura si se pot lua hotarari legale; daca nr. membrilor nu indeplineste cvorumul aratat mai sus, atunci, presedintele suspenda lucrarile AG si propune reconvocarea AG la o alta data, care sa nu depaseasca 10 zile; Legea zice ca daca se dovedeste ca toti membrii au fost reconvocati (au luat la cunostinta de reconvocare), AG se poate desfasura si se pot lua hotarari legale, indiferent de nr. membrilor prezenti;
- la deschiderea lucrarilor, presedintele informeaza pe cei prezenti despre ordinea de zi si propune o comisie de redactare a procesului verbal (de obicei doua persoane - membre a as. prop.);
- comisia de redactare a PV, consemneaza prezenta membrilor as. prop.;
- se discuta problemele de la ordinea de zi;
- toate propunerile se consemneaza in PV si rezultatul voturilor, asa cum ati si remarcat;
- la terminarea sedintei, comisia de redactare a PV, semneaza pentru intocmit;
- PV este semnat de catre membrii com. executiv si ai com. de cenzori;
- membrii com. ex. in frunte cu presedintele se ingrijeste sa intocmeasca un rezumat al AG , a propunerilor facute si mai ales rezultatul voturilor si hotararea finala - se afiseaza la avizier;

Acum, fata de cele aratate, dvs. discutati si cu alti participanti la AG, aratati ce nu a fost corect, iar presedintele trebuie sa va de-a un raspuns. Orice neconcordanta fata de cele aratate mai sus, atat de catre mine, dar mai ales de cele aratate de catre dvs., sunt motive intemeiate pentru a merge in instanta pentru a contesta hotararile luate, indiferent de ce zice presedintele in raspunsul sau (din acest motiv mergeti in instanta, da?).
Mult succes!
Dispozitia in vigoare prevede concret
L nr 230/2007 actualizata
art 25 (4) Hotararile adunarilor generale se consemneaza in registrul de procese-verbale al asociatiei de proprietari, se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv si se comunica, in scris, tuturor proprietarilor.

1. Sunt membru al asociatiei. Adica, sunt proprietarul unui apartament in aceasta asociatie, cu drept de vot. Daca sunt proprietar, mi se pare normal sa fiu si membru, cu drept de vot. (Imi scapa mie ceva, intre notiunile de "proprietar" si "proprietar membru"?)
2. Am dreptul de a scrie, clar, sub specificarea celui care a scris PV, ca "toti membrii participanti la sedinta au fost de acord", ca eu, Doina Gherasim, am votat impotriva, semnand, urmand sa conving si ceilalti vecini (carora le-am adus la cunostinta), sa faca acelasi lucru, ca sa fie consemnat negru pe alb, ca s-a mintit? Asta as vrea sa stiu, pt a nu fi acuzata de ceva.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
doinagherasim, utilizator
1. PV nu este semnat de catre nimeni din Comitetul Executiv, nici macar de catre cel care a scris PV.
2. Pot fi acuzata de ceva, daca scriu ca, eu, Doina Gherasim, participant la sedinta, nu am fost de acord, eu facand parte dintre cei majoritari, care au fost impotriva celor cerute sa facem in asociatia de proprietari. (Un simplu exemplu: schimbarea cutiei postale, din metal, facuta acum 5-6 ani, fara sa fie deteriorata si facuta fara factura, banii fiind incasati fara chitanta si cu mult peste costul normal. Eu nu am platit, mi-am cumparat cutie postala mult mai frumoasa si practica, punand-o separat pe perete, cu 19 lei, ceilalti vecini, platind cu bani in mana, fara chitanta, cate 30 lei.)
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
doinagherasim, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
notiunile de "proprietar" si "proprietar membru"

Proprietari sunt cei care sunt trecuti pe un act de proprietate in acel bloc, Proprietar membru este acel proprietar care a facut o cerere de aderare la asociatia respectiva. In orece asociatie sunt membri numai cei care adera printro cerere. Numai membri au drept de vot iar ceilalti , care nu au facut cerere, pot sa participe, pot lua cuvantul , pot face propuneri , nu pot sa participe la hotarari , dar sunt obigati sa respecte hotararile statutare.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
sanda65, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie comitet asociatie proprietari corneliacr corneliacr In curand vom avea o sedinta convocata ca urmare a demisiei presedintelui si a celorlalti doi membri ai comitetului executiv. Toti stim motivele, nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cum sa demitem presedintele? teo55 teo55 Buna ziua! Fac parte dintr-o asociatie de proprietari cu 101 proprietari, cu presedinte platit lunar timp de 9 ani. Adunarile generale le tine cand vrea, nu ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)