avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa demitem presedintele?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa demitem presedintele?

Buna ziua!
Fac parte dintr-o asociatie de proprietari cu 101 proprietari, cu presedinte platit lunar timp de 9 ani.
Adunarile generale le tine cand vrea, nu da socoteala pentru inactivitatea lui, nu doreste sesizarea vanzatorului imobilului pentru vicii ascunse, etc, etc.
Poate face acest lucru pentru ca se prezinta max15 proprietari la reconvocare,din care el reprezinta peste 90% . Nici vorba de a fi schimbat la asemenea prezenta.
Care sunt solutiile pentru a putea vota online sau pentru a recupera banii platiti presedintelui si banii pentru remedierea constructiei de la vanzator? Mai avem un an de garantie la cladire. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:11, 21 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adunarea generala reconvocata se poate tine cu 3 persoane, dintre care unul este presedintele cu un vot, nu 90%, si se iau hotarari aplicabile tuturor celor 101proprietari. Exprimati-va la in adunarea generala unde faceti propunerile respective si solicitati sa fie supuse la vot. Daca sunt in interesul tuturor, fiti sigur ca vor fi votate.
dan_crihan a scris:

dintre care unul este presedintele cu un vot, nu 90%,


Presedintele poate avea imputerniciri de la alti proprietari, nu este limitat in lege in acest moment nr imputernicirilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era vorba de votul presedintelui, nu al celor care l-au imputernicit. Votul presedintelui valoreaza cat al oricarui proprietar, cu exceptia votului paritar, cand votul presedintelui este decisiv, conf. art.25(1)e din L230/2007
Asa este dar daca are imputerniciri poate inclina balanta votului in favoarea lui.
Aceste imputerniciri cum trebuie intocmite ptr a fi legale? Eu fac plata intretinerii ptr mai multi proprietari, cum pot să hotarasc in numele lor?

Alte discuții în legătură

Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile imputernicirile ? vanichi vanichi Daca Art 24(1)din Legea 230/2007 prevede \\"Ad.Gen. poate adopta hotarari daca majoritatea propr.membri ai As.(jumatate plus unu)sunt prezeznti personal sau ... (vezi toată discuția)