avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa demitem presedintele?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa demitem presedintele?

Buna ziua!
Fac parte dintr-o asociatie de proprietari cu 101 proprietari, cu presedinte platit lunar timp de 9 ani.
Adunarile generale le tine cand vrea, nu da socoteala pentru inactivitatea lui, nu doreste sesizarea vanzatorului imobilului pentru vicii ascunse, etc, etc.
Poate face acest lucru pentru ca se prezinta max15 proprietari la reconvocare,din care el reprezinta peste 90% . Nici vorba de a fi schimbat la asemenea prezenta.
Care sunt solutiile pentru a putea vota online sau pentru a recupera banii platiti presedintelui si banii pentru remedierea constructiei de la vanzator? Mai avem un an de garantie la cladire. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:11, 21 Martie 2017
@Damiana64,
- sunt imputerniciri notariale - aceasta in cazul in care proprietarul este plecat din localitate pentru mai mult timp si isi desemneaza un imputernicit care sa-i administreze si sa-l reprezinte in tot ceea ce tine ade proprietatea sa - mai putin sa-l instraineze;
- sunt imputerniciri care se intocmesc la as. prop. in care un proprietar nu se poate prezenta la o AG a proprietarilor si imputerniceste un alt proprietar, o cunostinta oarecare, etc., sa-l reprezinte in AG din data de... si atat.

Inainte de inceperea AG, cenzorul care face prezenta membrilor prezenti, poate strange si acele imputernicirile respective - repet, valabile doar pentru acea AG.
Imputernicirile se intocmesc inainte si sunt inregistrate si semnate de catre com. ex. (presedinte).
@Adam Grecu, am o nelamurire, legea este cam neclara in multe aspecte, membrul familiei care nu este proprietar trebuie sa prezinte o imputernicire scrisa de la proprietar ptr a putea vota sau nu are nevoie de imputernicire fiind cunoscut ca membru al familiei X?
Legea nu precizeaza cine poate fi membrul familiei care poate participa la AG, cat de apropiat sau indepartat de familie sa fie (si un cumnat poate fi considerat membru de familie).
Sau putem considera membru de familie cel care este inregistrat in cartea de imobil, parerea mea.
Am o situatie, nu neaparat clasica, parintele proprietar doneaza/vinde apartamentul copilului care devine proprietar, parintele poate participa la AG si/sau vota in numele copilului fara imputernicire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile imputernicirile ? vanichi vanichi Daca Art 24(1)din Legea 230/2007 prevede \\"Ad.Gen. poate adopta hotarari daca majoritatea propr.membri ai As.(jumatate plus unu)sunt prezeznti personal sau ... (vezi toată discuția)