avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunarea generala a asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunarea generala a asociatiei de proprietari

Buna ziua ,
As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 .
La adunarea generala de la inceputul anului ,am participat si eu ,unde dupa cele spuse si zise s-a supus la vot unele propuneri.
Aici unii din participanti (doi la numar ) au venit cu niste imputerniciri (nr. total 25) de la alti proprietari membrii ai aceleiasi asociatii ,cum ca sunt indreptatiti sa voteze in numele lor,si aici a inceput nebunia .
Pentru mine a fost un lucru care nu prea mi s-a parut normal si i-am banuit pe acestia ca ar urmarii un scop anume ,pentru ca nu credeam ca 20 de persoane ar fi fost asa de constincioase si bine documentate cu dreptul sau.
In privinta asta nu m-am inselat ,pentru ca mai tarziu am aflat ca motivul pentru care acestia s-au dat acordul a fost pe baza nemultumiri lor fata de ordinul 343 ANRSC 2010,(toti aveau centrala .de apart.) sperand astfel ca vor obtine ceva cu votul lor prin asazisii reprezentanti .
Sincer acum sunt intr-o dilema pentru ca instanta de judecata a obligat asociatia sa convoace din nou adunarea generala , unde ma astept sa asist la acelasi scenariu si nu as vrea sa stau nepasator.
Art. 25
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna;
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;
e) in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:26, 11 Martie 2012
Dupa cum vedeti, numarul de imputerniciri nu este limitat printr-o prevedere speciala, asa incat va puteti astepta la acelasi scenariu.

La punctul c) este vorba despre cel absent si in ce mod poate fi reprezentat;
La punctul d) este vorba despre persoana prezenta la AG si care ii reprezinta pe cei absenti.

De fapt ce doreau acesti oameni care au centrale?
Va intreb asta deoarece AG nu poate lua hotarari nelegale, de nerespectare a legilor.
Daca totusi se iau asemenea hotarari aveti posibilitatea sa contestati in instanta in termen de 45 zile hotararea nelegala.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
elga50, moderator
Este o diferenta semnificativa intre termenul si consecintele "reprezentarii",avand in vedere ca in acea imputernicire nu este mentionat ca imputernicitul are dreptul sa si voteze in numele persoanei care a emis imputernicirea
Mai mult,chiar daca exista un numar de delegatii se poate constata din PV ca nu exista semnatura olografa a persoanelor care au emis imputernicirile ,astfel incat nu se poate invoca acordul acestora de principiu privitor la adoptarea unor masuri/hotarari in cadrul AG
Au existat numeroase situatii in care au fost adoptate masuri de catre AG si in momentul in care instanta investita cu autoriytatea a suspenda executarea hotararilor,a analizat continutul PV si lipsa semnaturilor numarului de participanti mentionati ca prezenti in baza delegatilor/imputernicirilor ,a dispus suspendarea masurilor adoptate de AG
@y-no-cen-tta!
Pai atunci de ce il mai imputerniceste? Ca sa ce? Sa stea ca Stan Papusa la adunare?
Asa cum explicam, ulterior am aflat ca acei reprezentanti s-au folosit de aceste imputerniciri pentru a obtine majoritatea in voturi ,dat fiind faptul ca adunarea era la al doilea termen(prima data neintrunindu-se prezenta de 50+ 1) .
Cei in cauza au trecut candva prin comitetul executiv al asociatiei si acum probabil urmaresc cumva revenirea , doresc prin aceasta metoda sa destabilizeze conducerea asociatiei cu unele masuri nu tocmai normale .
Eu sunt neutru, dar dupa cum par lucrurile cred ca sunt mari, interesele daca ei recurg la aceasta metoda pe care eu o consider ca nu ar reprezenta consimtamantul celui in drept (proprietarul).
Momentan aceasta conducere a asociatiei este modesta ca atitudine (impaciuitoare si prudenta) condusa de un Ardelean ,dar de foarte mare incredere .

Cum considerati ca ar trebuii rezolvata aceasta problema tinand cont de temeiul legal?



o contestare in instanta....si sa dovedeasca ca cei reprezentati au acordat voturile corespunzatoare

Alte discuții în legătură

Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile imputernicirile ? vanichi vanichi Daca Art 24(1)din Legea 230/2007 prevede \\"Ad.Gen. poate adopta hotarari daca majoritatea propr.membri ai As.(jumatate plus unu)sunt prezeznti personal sau ... (vezi toată discuția)