avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunarea generala a asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunarea generala a asociatiei de proprietari

Buna ziua ,
As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 .
La adunarea generala de la inceputul anului ,am participat si eu ,unde dupa cele spuse si zise s-a supus la vot unele propuneri.
Aici unii din participanti (doi la numar ) au venit cu niste imputerniciri (nr. total 25) de la alti proprietari membrii ai aceleiasi asociatii ,cum ca sunt indreptatiti sa voteze in numele lor,si aici a inceput nebunia .
Pentru mine a fost un lucru care nu prea mi s-a parut normal si i-am banuit pe acestia ca ar urmarii un scop anume ,pentru ca nu credeam ca 20 de persoane ar fi fost asa de constincioase si bine documentate cu dreptul sau.
In privinta asta nu m-am inselat ,pentru ca mai tarziu am aflat ca motivul pentru care acestia s-au dat acordul a fost pe baza nemultumiri lor fata de ordinul 343 ANRSC 2010,(toti aveau centrala .de apart.) sperand astfel ca vor obtine ceva cu votul lor prin asazisii reprezentanti .
Sincer acum sunt intr-o dilema pentru ca instanta de judecata a obligat asociatia sa convoace din nou adunarea generala , unde ma astept sa asist la acelasi scenariu si nu as vrea sa stau nepasator.
Art. 25
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna;
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;
e) in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:26, 11 Martie 2012
Da, se pot face si interpretari in sensul celor spuse de Dvs.- fara dor-si-poate. Din nefericire legea nu ”spune” cand si in ce conditii un membru poate sa mandateze pe un alt membru al as. prop. sa il reprezinte, astfel incat putem sa ne gandim la orice scenarii - dar sa nu ne gandim numai la cele rele...
Aceste lucruri pot foarte bine stipulate in Statut, ori in Regulamentul intern. Sa fie batut in cuie, sa fie adus la cunostinta tuturor. Esti plecat din localitate pe o perioada mai mare de timp, plecat din tara, esti bolnav, in spital... dar cand stai dupa perdea si asculti zarva, nu este ok. Nu vreau sa insist, v-am mai spus: la noi din 504 membri ai asociatiei noastre, la re-reconvocare am avut surpriza sa fie prezenti doar 20-30 (mereu aceeasi oameni de fapt care vin mereu la aceste lucrari). Prezenta cea mai mare in istoria as. noastre a fost 106 sau 109, nu mai stiu exact. Am incercat tot felul de variante - ca zi, ora, perioada, in mijlocul saptamanii nu se poate - chiar acum ne-am gasit?, Sambata dupa-amiaza, are tot romanul program administrativ, deci iar nu se poate, hai sa o face duminica dimineata la 10, avem si sali de clasa libere la sc. generala... Cum duminica dimineata, pai nu mergem la biserica? Cum toti mergeti la biserica? Pai nici in Mitropolie nu incapeti, ce vorba-i asta? Nu se poate, noi mergem la biserica. De fapt acolo merg majoritate femeile, iar barbatii sunt la birt. Bun, atunci duminica dupa-amiaza. Hahaha, pai sunteti nebuni, duminica dupa-amiaza, cine-a mai vazut sa se tina AG, fiti dom'ne seriosi!
Si-atunci volens-nonlens o faci asa cum va spuneam, apoi cum zice legea? As. prop. sa informeze pe toti membrii care nu au participat prin trimiterea de scrisori cu tot ce s-a discutat si hotarat la AG. Bravos legis, ma mir ca nu ne forteaza sa trimitem un reprezentant cu cate o sticla de vin pentru fiecare neparticipant la AG - nu de alta, dar in asemenea conditii nu mai vine nimeni la lucrari... Nu am incercat si varianta - sticla de vin aftrer , la iesirea din sala!!!
elga50
Tocmai asta explicam, ca actiunea lor trezea unele suspiciuni ,dat fiind numarul mare de imputerniciri , fapt cu care nu am fost de acord atunci ,iar acum vrem sa mergem sa contracaram aceasta actiune in AG a celor doi ,dar vroiam o opinie a dumneavoastra asupra situatiei .
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
elga50, moderator
elga50 a scris:

@y-no-cen-tta!
Pai atunci de ce il mai imputerniceste? Ca sa ce? Sa stea ca Stan Papusa la adunare?

Caz real
X proprietar in imobil .bolnav netransportabil imputerniceste pe Y la AG
Pe ordinea de zi a AG se afla si situatia datornicilor ,printre care si X
Participantii la AG voteaza angajarea de avocat in vederea sustinerii actiunii impotriva lui X
Asociatia de proprietari impune la plata lui X onorariu avocat
X da in judecata asociatia de proprietari pentru impunere pe lista de plata onorariu avocat.
Instanta de judecata analizeaza PV al AG care contine precizari privitoare la conditiile in care a fost adoptata hotararea si la participanti,printre care si Y cu delegatie din partea lui X,
Instanta de judecata dispune prin hotarare irevocabila ,suspendarea executarii hotararii AG de impunere la plata onorariu avocat in sarcina lui X
Instanta o fi suspendat hotararea AG cu privire la cheltuielile de judecata pentru ca acestea se dispun in cadrul procesului de catre judecator, si nu de catre o AG oarecare.
Deci nu pentru nu stiu ce reprezentare cu votare sau nevotare, ci pentru "viciu de procedura", ca sa zic asa.....
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile imputernicirile ? vanichi vanichi Daca Art 24(1)din Legea 230/2007 prevede \\"Ad.Gen. poate adopta hotarari daca majoritatea propr.membri ai As.(jumatate plus unu)sunt prezeznti personal sau ... (vezi toată discuția)