avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Lacryx

Activitate Lacryx

Buna seara! Unde trebuie sa mergi ca sa ceri dovada ca nu ai beneficiat in ultimii 3ani de nicio alocatie pentru copil in Italia?(asta s-a cerut in Romania pt retroactivarea alocatiei de stat).Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Somaj ltalia, pensie din Romania
Nu cred, sunt niste drepturi fiecare in parte. Nu este ca si cum ai avea șomaj in Italia si ai munci in Romania. Dar poti merge sa intrebi la Casa de Pensii Judeteana.
Mama mea, in 2014, fiind in Italia, a zis sa ii ia alocatia fratelui meu acolo, el avand 13 ani si invatand in Romania. Am fost la Institutie, am intrebat ce trebuie sa fac, mi s-a spus ca trebuie sa scriu o cerere cu suspendarea dreptului de alocatie a numitului; zis si facut.Am iesit p hol, s-o sun p mama,(3min)care se razgandise(ca nu ar avea timp sa umble dupa acte prin Italia, ca muncea).Am intrat inapoi in biroul respectiv sa ii zic doamnei, ca mama s-a razgandit. Dupa care, imi zice cucoana, ca nu se mai poate face nimic, ca ea a trimis cererea, e prea tarziu. In Italia nu a luat nicio alocatie. Bun, cand a venit mama in tara, a mers la Institutie sa ceara reluarea dreptului la alocatie. Au zis ca de unde stiu ei ca nu primeste si acolo si dupa si in tara?! In fine, au trimis-o inapoi in Italia sa ceara de acolo o dovada cum ca nu a luat nimic. A mers in Italia iar, si acolo i-au zis ca trebuia nu stiu ce formular din Romania, etc. etc..complicatii...Intrebarea mea e, oare nu se poate verifica in baza de date, si ici si colo?! Sau, oare chiar nu se poate face nimic doar in tara?! Sunt aproape 3ani de atunci, oare se mai poate lua alocatia din urma? Scuzati romanul, Dar daca stie cineva care a fost intr-o situatie asemanatoare si ma poate ajuta, multumesc anticipat!