avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... somaj in Italia, angajare in Romania ?
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

somaj in Italia, angajare in Romania ?

Buna ziua, as dori sa angajez cu contract de munca de 8 h o femeie de 65 ani, pensionara in Romania. Dar , in perioada ian.-sept. 2014 doamna a lucrat in Italia la ingrijire batrani. Revenind in tara doamna beneficiaza de somaj de la statul italian .In aceste conditii se poate face angajarea in tara FARA a pierede idemnizatia de somaj din Italia ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Lacryx , utilizator 23:47, 29 Ianuarie 2017
Una din conditiile stabilite si impuse de statul italian pentru ca persoana sa beneficieze de ajutor de somaj a fost sa nu aiba venituri salariale (a se intelege indiferent in care stat al UE)
Cu alte cuvinte, odata cu semnarea unui contract de munca in Romania, persoana beneficiara de ajutor de somaj in Italia are obligatia de a anunta structura de somaj cu privire la obtinerea de venituri salariale, aceasta procedand la sistarea ajutorului de somaj.
Buna seara! Unde trebuie sa mergi ca sa ceri dovada ca nu ai beneficiat in ultimii 3ani de nicio alocatie pentru copil in Italia?(asta s-a cerut in Romania pt retroactivarea alocatiei de stat).Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut de tata (cetatean strain) Angela36 Angela36 Buna ziua, Va rog ajutorul in urmatoarea situatie: Tocmai m-am intors din Italia cu fetita mea de 10 luni, pe care am nascut-o acolo si a fost recunoscuta ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii in italia mimi7736 mimi7736 Ma intereseaza daca pot beneficia de alocatia europeana pt copiii mei,nascuti in Italia ambii,avem rezidenta aici si reditul tatalui care este insa italian ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii denisa13 denisa13 Am depus dosarul pentru acordarea alocatiei fetitei noastre care a fost nascuta la data de 12 mai 2013. Ea a fost nascuta in italia. In italia nu am beneficiat ... (vezi toată discuția)