avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut de tata (cetatean strain)

Buna ziua,
Va rog ajutorul in urmatoarea situatie:
Tocmai m-am intors din Italia cu fetita mea de 10 luni, pe care am nascut-o acolo si a fost recunoscuta de tatal ei cu care nu sunt casatorita (cetatean albanez cu rezidenta in Italia) .Fetitei i-am facut pasaport romanesc.
Mentionez ca nu am avut si nu am nici un fel de venit (nu am lucrat) iar tatal fetitei la fel, nu are venituri...Nu am proprietati, de fapt, nu am nimic si traiesc cu fetita mea din mila neamurilor...
Intrebarea mea este daca, in situatia data, din partea statului roman beneficiez de vreun ajutor social, alocatie sau alt tip de ajutor....Si ce ar trebui sa fac in acest sens pentru a-l obtine. ?
Va multumes din suflet, eu si micuta mea...
Cel mai recent răspuns: Angela36 , utilizator 21:08, 18 Aprilie 2012
Copilul beneficiaza de o alocatie de 200 lei pe luna. Adresati-va Agentiei de Plati si Prestatii Sociale din judetul dvs.
Multumesc frumos pentru sfat.
Imi permit sa va mai intreb daca beneficiaza si din urma, sau doar din momentul depunerii solicitarii(dosarului) ?
Din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art.6
...
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

(6) Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.
...
ADEVARAT A INVIAT!

Va multumesc din suflet, in numele meu si al fetitei...
In situatia mea, ajutorul acordat, inseamna enorm...acum stiu ceea ce trebuie sa fac..
Sanatate,fericire si Dumnezeu sa va aiba in grija Lui !
As mai avea o intrebare...
In situatia prezentata, as putea beneficia de alocatie sau vreun ajutor social pt fetita din partea statului Italian?
( avand in vedere ca fetita s-a nascut acolo,are certificat de nastere italian, dar nici eu,nici tatal nu suntem cetateni italieni).
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat pt cresterea copilului de pana la 2 ani urcan olimpia urcan olimpia Buna ziua , sunt mama unei fetite in varsta de 9 luni nascuta la data de 13.09.2009 si pana in prezent nu am primit alocatia de cretere a copilului de pana la ... (vezi toată discuția)
Alocatia copilului meu clamparustefan clamparustefan buna ziua am si eu o intrebare ,am o fetita nascuta in italia nu am beneficiat de nici o alocatie in italia si acum am depus actele pt alocatie in romania ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil nascut in italia vlad89 vlad89 Buna ziua. Ma numesc Vlad si am o fetita in varsta de 4 ani nascuta in Italia.De aproape 2 ani am revenit permanent in Romania si am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)