Am depus dosarul pentru acordarea alocatiei fetitei noastre care a fost nascuta la data de 12 mai 2013. Ea a fost nascuta in italia. In italia nu am beneficiat de alocatie pentru ea. La data de 24 sept ne-am intors ambii parinti cu copilul in Romania. Pana la data de 27 octombrie am rezolvat cu certificatul de nastere romanesc pe care nu il aveam deoarece am venit din italia cu foaia de drum de la ambasada. La 27 oct am depus prima cerere pentru formularul european E 30 parca asa era..prin care statul roman a cerut statului italian confirmarea prin care nu am beneficiat de alocatie in italia. La aceasta cerere am asteptat 2 luni, apoi pe data de 13 ianuarie am depus a doua cerere unde am mai asteptat o luna fara nici un raspuns, apoi am facut declaratie la notar prin care am declarat ambii parinti pe proprie raspunde ca nu am beneficiat de alocatie pentru copil in italia, ca ne-am intors definitiv in tara la data de 24 sept 2013, am atasat cele 2 numere de inregistrare precum ca am depus formuralul european si nu am primit nici un raspuns la data de 13 februarie am depus dosarul de alocatie. Astazi a venit prin posta decizia privind aprobarea alocatiei de stat care decide: Art 1 Alocatie in cuantum de 200 lei pentru....................in calitate de reprezentant legal al copilului....... Art 2 (1) drepturile prevazute la art 1 se acorda incepand cu data de 1 martie 2014. Ce ar trebui sa facem si ce drepturi putem cere in baza legii deoarece noi vrem alocatia toata din urma a fetei. Am inteles ca luna nastere nu se plateste dar va rog ca sa ma indrumati ce trebuie facut. Avem dreptul la contestatie in 30 de zile ...Care este legea conteciosului administrativ nr 554/2004....ca in baza acestei legi putem contesta la tribunal. Va multumesc anticipat
1. Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii
art.6
......
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii. (5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
....
2. Legea 554/2004 este a contenciosului administrativ.
Actiunea se depune la Tribunalul de la domiciliul sau sau celei de la domiciliul paratului (AJPIS).
Dar as avea castig de cauza daca fac contestatie la hotararea asta? fara a ajunge in tribunal? ce argumente as avea de zis in favoarea mea...de exemplu maine eu vreau ca sa sun la cei unde am depus ptr formularul european ca sa vad daca a ajuns vre-un raspuns pana astazi...as avea vreo sansa ca sa mi dea din urma in urma primirii raspunsului de la statul italian? eu daca depun contestatie in cat timp se rezolva pentru ca pe data de 12 mai fata face 12 luni iar apoi nu mai pot primi din urma conform legii...ce este de facut ca sa primesc?Am o gramada de intrebari dar as dori ca sa ma lamureasca si pe mine cineva va rog. Ce trebuie sa fac ca sa nu pierd dreptul copilului?
Puteti depune o sesizare la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro
sau la MInisterul Muncii
E-mail: relatiicupublicul@mmuncii.ro
Acordarea alocatiei pentru copil se va face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni. Adica, de la data depunerii cererii se va primi din urma pe o perioada de cel mult 12 luni alocatia.
Si a spus nimeni ca nu veti mai primi din urma alocatia.
Am sa depun contestatia asta , sper sa se rezolve fara a ajunge in tribunal. Daca mai este cineva care sa mi mai dea un sfat e bineprimit. Va multumesc de raspunsuri. Totusi sunt nedumerita de ce nu s-a aprobat din prima plata alocatiei din urma....
Am fost la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială si am luat formularul european E411 care a venit cu raspunsul din Italia precum ca nu am beneficiat de alocatie acolo si impreuna cu copiile C.I si certificatul de nastere al fetei am depus cerere de recalcurare a alocatiei de stat in baza noilor dovezi si ne-a spus ca va fi rezolvat dosarul in 2 luni.